Mekenzi Skot poklonila svoje raskošno imanje na Beverli Hilsu u dobrotvorne svrhe

Dok su poznate ličnosti i preduzetnici zauzeti kupovinom raskošnih imanja i domova, bivša supruga Džefa Bezosa, Mekenzi Skot odlučila je da uradi upravo suprotno.

Ona je obećala da će svoj raskošni dom na Beverli Hilsu pokloniti Fondaciji Kalifornijske zajednice – neprofitnoj organizaciji iz Los Anđelesa.

Sa ogromnim bogatstvom, Mekenzi Skot je četvrta najbogatija žena na svetu. Ona poseduje vlasnički udeo od 4% u Amazonu koji se procenjuje na 37 miliona dolara. Njena nedavna donacija ima za cilj da podigne njene filantropske poduhvate na viši nivo.

Fondacija zajednice Kalifornije (CCF) je takođe potvrdila njenu nedavnu donaciju koja uključuje dve porodične rezidencije u vrednosti od 55 miliona dolara: Mekenzi Skot će pokloniti kuću u stilu hacijende od 1200 kvadratnih metara i prebivalište u stilu ranča od 450 kvadratnih metara. Pored toga, imanje ima bazen, teniski teren, ogroman travnjak i robusna stabla koja ga okružuju. Vile na Beverli Hilsu raspolažu sa ukupno trinaest spavaćih soba i četrnaest kupatila.

Nije iznenađujuće da je Skot bila željna da donira imanje na Beverli Hilsu, pošto ona navodno provodi malo vremena u Kaliforniji. Umesto toga, iako je rođena u San Francisku, već dugo živi u Sijetlu, gde su ona i Bezos održavali ogromnu kuću u ultra-otmenoj četvrti Medina.

Prema saopštenju za štampu CCF-a, devedeset posto prodaje imovine ići će na napore organizacije za pristupačno stanovanje. Ostatak će biti iskorišćen za programe integracije i „unapređenja mogućnosti za milione emigranata iz celog sveta koji okrug Los Anđeles nazivaju domom“.

Podsetimo da je od svog razvoda, Skot dala više od 12 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, uključujući 436 miliona dolara samo za Habitat for Humanity i 275 miliona dolara za Planned Parenthood.

Luxury Experience