Marija Šarapova se ponovila imanjem u Kaliforniji

Imanje ima ukupnu površinu od 3,3 hektara i nalazi se na padini Montesita, omiljenog naselja slavnih ličnosti.

Prošle jeseni, poznata filantropkinja iz Čikaga En Luri je svoju voljenu vikendicu u čuvenom kalifornijskom primorskom naselju Montesito stavila na tržište za nešto manje od 13 miliona dolara, a nekoliko meseci kasnije, imanje je kupila teniska zvezda Marija Šarapova za 11,5 miliona dolara, u gotovini.

Luri je kupila luksuzno imanje sredinom 2000-ih, plativši ga oko 8,3 miliona dolara. Od tada, i kuća i njeni eksterijeri su izuzetno dobro održavani. Ovu vilu dizajnirao je poznati arhitekta Lokvud de Forest, a izgradnja je završena oko 1949. Impresivno imanje se nalazi u podnožju, iznad centra Montesita, na kraju tihe i zabačene slepe ulice. Imanje se takođe nalazi u neposrednoj blizini još većeg kompleksa u vlasništvu Kejti Peri i Orlanda Bluma.

Novi dom Šarapove je preplavljen prirodnim svetlom, zahvaljujući masivnim staklenim zidovima. Kuhinja otvorenog plana, koja je u potpunosti renovirana poslednjih godina ima sve moderne uređaje i tanko kuhinjsko ostrvo, u potpunosti napravljeno od rustičnog tvrdog drveta. Tu je i zasebna i kompletna kuhinja na otvorenom, opremljena modernim aparatima od nerđajućeg čelika.

Ostale karakteristike uključuju glavnu spavaću sobu, koja ima kamin i kadu i nudi direktan pristup natkrivenoj terasi sa pogledom na bazen i okean. Takođe, iza glavne vile se nalazi potpuno samostalna kuća za goste sa sopstvenom kuhinjom i dnevnim boravkom.

Vredi napomenuti da 36-godišnja Šarapova i dalje održava imanje od 9 miliona dolara u okrugu Santa Barbara. Međutim, nekoliko godina njena primarna rezidencija bila je moderna kuća na bogatoj obali u Kaliforniji.

Luxury Experience