Majkl Daglas prodaje svoje mediteransko imanje

Kada ste poznata ličnost na A listi, kao i jedan od najpoznatijih glasova Holivuda, postoji samo jedna stvar koju moežte uraditi, kada ste motivisani i želite da prodate svoje masivno imanje na obali okeana, na mediteranskom ostrvu Majorka – možete snimiti promotivni video.

Majkl Daglas je uradio upravo to, kada se obratio Engel & Volkers kompaniji, sa željom da proda svoje S’Estaca imanje koje zauzima oko 250 hektara. On na snimku govori o svojoj ljubavi koju gaji prema ovom domu starom 150 godina, koji je prvobitno bio u vlasništvu austrijskog nadvojvode, Ludviga Salavatora od Habsburga, tokom 1890ih godina.

“Kada sam prvi put video S’Estaca 1990.godine, odmah sam pao pod njegove čini i kupio ga. Mnogi moji prijatelji su odsedali ovde, a zajedno smo proveli neka zaista sjajna vremena. Tokom proteklih trideset godina, ostavio sam svoj lični pečat u ovom mestu, kompletno ga modernizujući, uz novi dekor starih građevina koje je nadvojvoda izgradio”.

Daglas se nada da će njegov umilni glas, zajedno sa spuštenim cenom za više od pedeset procenata u odnosu na originalnu, privući potencijalne kupce. Glumac je tek završio sa snimanjem filma Rat Rouzovih, kada je sa svojom tadašnjom suprugom, Diandrom Luker, platio 3.5 miliona dolara za ovaj posed. Oni su potom potrošili još sedam miliona dolara na renoviranje.

Imanje, koje se nalazi sa jedne strane stene, između maselja Deia i Valldemossa, sadrži glavnu vilu, dve lože i pet stanova. Ukupno, ono nudi deset spavaćih soba i jedanaest kupatila, sa površinom od preko hiljadu kvadrata.

“Do dvadeset ljudi može odsesti ovde, sa stilom”, kaže Daglas u svom videu, a što se tiče poznatih ljudi, znamo da su ovde bili njegovi drugari iz Holivuda, kao što su Tom Kruz, Nikol Kidman, Mišel Fajfer i Džek Niklson.

Glavna vila sa svojom belom fasadom sadrži prostranu glavnu spavaću sobu sa otvorenim kaminima, terasama i neverovatnim pogledom na Mediteran. Tu se takođe nalaze i biblioteka, kućni bioskop, umetnički studio, trpezarije na otvorenom, teretana, spa i bazen sa grejanom vodom.

Ostrvsko imanje dolazi sa svojim maslinjakom i vinogradom, koji su u prošlosti proizvodili nagrađivana vina i maslinovo ulje. Naravno, ovde se nalazi i vinski podrum u kom možete držati svoje omiljeno vino.

S obzirom na to da Daglas i njegova supruga, Ketrin Zita Džouns, provode više vremena u svojim domovima na Bermudima, Bedfordu, Njujorku i Menhetnu, oni sve manje dolaze na ovo imanje.

Pre pet godina, imanje je stavljeno na prodaju po ambicioznoj ceni od 50 miliona evra, ali kada se nijedan kupac nije pojavio, cena je spuštena na 40 miliona evra. Danas, pet godina kasnije, cena ovog imanja je 28.9 miliona evra.

Pogledajte i video turu: