Luksuzni penthaus porodice Guči u Njujorku na prodaju za 35 miliona dolara

Luksuzni penthaus se sastoji od dva sprata i nalazi se na vrhu Olimpijske kule koju je izgradio Aristotel Onazis.

Bilo je to davne 1972. godine, kada se Mauricio Guči preselio u Njujork da radi za kompaniju Gucci sa svojim ujakom Aldom. Mauricio, nećak osnivača modne kuće Gucci, tada je odlučio da ostane na gornja dva sprata Olimpijskog tornja u Njujorku, u ultraluksuznom penthausu sa osam spavaćih soba.

Impresivan stan sada je prešao u ruke sestara Alesandre i Alegre Guči, koje su odlučile da je došlo vreme da promeni vlasnika.

Ovaj stan se prostire na dva sprata, 50. i 51, i ima ukupnu površinu od 800 kvadratnih metara, sa kojih se pruža neverovatan pogled na grad. Sa njegovih prozora se mogu videti Empajer stejt bilding, Rokfelerov trg, Krajsler zgrada i Katedrala Svetog Patrika.

Smešten unutar Olimpijskog tornja u Njujorku na kultnoj Petoj aveniji, ima skoro 5 metara visoke plafone i prozore od poda do plafona, nudeći zaista očaravajući pogled. Unutra se nalazi spiralno stepenište i dva privatna lifta koji vode direktno do apartmana. Osam spavaćih soba se nalazi na 50. spratu, zajedno sa osam kupatila. Njegova dva glavna apartmana nude sve pogodnosti, uključujući hidromasažnu kadu i saunu, a svaka od preostalih spavaćih soba ima sopstveno kupatilo.

Na 51. spratu su dnevna soba, dve trpezarije, biblioteka obložena drvetom, ogromna sala za zabavu i bioskop sa svetlarnicima koji gledaju direktno na horizont Njujorka i jedini pravi kamin u celoj zgradi. Tu je i teretana, kuhinja za osoblje i druga kuhinja sa prozorima koji gledaju na Empajer stejt bilding.

Što se tiče Olimpijskog tornja, treba napomenuti da je to jedna od najluksuznijih i najimpresivnijih zgrada u Njujorku. Njenu izgradnju je finansirao Aristotel Onazis, a projektovala je svetski poznata arhitektonska firma Skidmore, Owings & Merrill. Unutar zgrade se mogu naći brojni poslovni prostori, ali i 225 luksuznih stanova.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience