Lejdi Gaga prodala dom ćerki Mika Džegera za 6,5 miliona dolara

Ova kuća je nekada pripadala Frenku Zapi.  

Pet godina kasnije, ova ozloglašena kuća na holivudskim brdima ponovo je promenila vlasnika. Sedamdesetih godina prošlog veka, Frenk Zapa je postao vlasnik vile, a nakon smrti muzičara (1993.), kuća je pripadala njegovoj porodici još 23 godine. Lejdi Gaga je 2016. kupila nekretninu za oko 5,3 miliona dolara, a sada je odlučila da je proda.

Pošto je Gaga prodala kuću ćerki pevačice The Rolling Stonesa Elizabet Džeger van tržišta, nije poznato da li se unutrašnjost kuće promenila za pet godina, iako je pevačica nakon kupovine priznala radio voditelju Hauardu Sternu da planira da „kuću obnovi, ali zadrži sve karakteristike starog enterijera.“

Nije iznenađujuće da je Gaga želela da sačuva eklektičan ambijent kuće: koliko znamo, ceo podrum vile je ispunjen opremom za snimanje, uključujući Zapinu sopstvenu zvučnu konzolu.

Ima dovoljno prostora za kreativnost: površina kuće je više od 600 m2, ima sedam spavaćih soba, šest kupatila i nekoliko pomoćnih zgrada, uključujući staklenik. Teniski teren se nalazi na krovu, što vam omogućava da se bavite sportom sa pogledom na Holivud, a bazen je oprezno smešten u senovitom uglu lokacije. Vila ima i svoju dvospratnu umetničku galeriju, a bašta je okružena impozantnim zidom sa unikatnim mozaicima.

Zapina kuća, naravno, nije bila jedina nekretnina američke pevačice. Lejdi Gaga takođe poseduje imanje u Malibuu koje je kupila 2014. za 23 miliona dolara.