Legendarni ranč Džonija Keša je na tržištu za 1,79 miliona dolara

Imanje u stilu ranča na kome je Džoni Keš živeo šest godina nedavno je stavljeno na prodaju. Ranč u Kaliforniji izgrađen je za kralja kantri muzike 1961. godine kao seoska kuća gde je Džoni Keš odmarao sa njegovom prvom suprugom, Vivijan Liberto.

Kuća površine oko 420 kvadratnih metara, nalazi se na privatnom putu, skrivena u brdima i izgrađena je po tačnim specifikacijama koje je naveo sam Keš. Utočište legendarnog pevača prostire se na šest hektara i ostalo je uglavnom nepromenjeno otkako su Keš, Vivijan i njihove tri ćerke živele tamo. Detalji poput svetlucavih plafona, zidnog gramofona, interfon sistema, porodične sobe sa zakrivljenim kaminom od cigle i kuhinje po meri ostaju nepromenjeni od vremena kada je Keš živeo ovde.

Očuvan je i studio sa velikim prozorima i drvetom u kojem je pevač provodio dosta vremena kada je napisao mnoge svoje hit pesme, kao i njegov čuveni crni toalet.

Kuća na ranču ima četiri kupatila, kancelariju i pet spavaćih soba, uključujući dve odvojene glavne spavaće sobe, kao rezultat različitih navika i stilova spavanja Džonija i Vivijan. Dok njegova soba još uvek ima tuš popločan tamnim pločicama i originalne tapete, njena ima - prema brokerima - "pastelni ženski senzibilitet".

Sa terena se pruža pogled na selo Kasitas Springs i dolinu Ojai, dok se u okviru kuće nalazi bazen i ograđeni prostori koji su spremni za domaće životinje. Na padini na kojoj se nalazi roštilj, Keš je svoje ćerke učio da pucaju, dok stari stanovnici tog kraja još uvek prepričavaju događaj kada je pevač tamo postavio zvučnike i održao koncert za meštane.

Iako se u oglasu o prodaji ne pominje Keš (koji je preminuo 2003. u 71. godini), njegov duh prožima čitav prostor, a prema rečima prodavaca nekretnina, ovo je element koji čini da kuća „izgleda veliko“.

Luxury Experience