LeBron Džejms se ponovio novom vilom

Nije nikakva tajna da je LeBron Džejms bio u lovu na savršenu vilu u najekskluzivnijim delovima Los Anđelesa…

Superstar NBA bacio je svoje oko na posebno dekadentan dom, koji je ušuškan visoko iznad Beverli Hilsa, u superornoj enklavi, koja je poznata po nazivu BHPO. Veličanstveno imanje je bilo pravi pogodak za njega – sa svojim mediteranskim stilom i istorijom koja prati čitavu priču, pa se ove nedelje konačno odlučio i kupio ga po ceni od 36.8 miliona dolara. Nakon fantastične sezone Lejkersa, ovo bi mogao biti savršeni poklon za kralja.

Izgrađeno tokom tridesetih godina prošlog veka, spektakularno imanje sa više građevina ima bajkovit pedigre, jer je jedan od njegovih prethodnih vlasnika bio Čarls Bojer, popularni glumac iz te ere, koji je briljirao u brojnim crno-belim klasicima. Krajem četrdesetih godina, RKO Pictures, jedan od vodećih holivudskih studija i kompanija koja je bila u vlasništvu legendarnog Hauarda Hjuza, kupili su ovo imanje, nakon zaista neobičnog ugovora. Ekscentrični milijarder je tehnički bio vlasnik poseda, ali nikada nije živeo tamo.

Umesto toga, on je imanje iznajmljivao njegovoj nekadašnjoj izabranici i ikoni dvadesetog veka, Ketrin Hepbern, koja je ovde živela tokom vrhunca svoje karijere. Kada se ona iselila, vila je upala u ruke nekih ne toliko poznatih vlasnika, gde je i ostala do 1986.godine, kada je voditelj i tvorac sapunica, Li Filip Bel, kupila po ceni od samo 2.9 miliona dolara. Zajedno sa svojim suprugom, ona je restaurirala i značajno unapredila ovaj posed, dok se takođe pozabavila uređivanjem njegovih formalnih bašta.

Kada je njen suprug preminuo, Bel je nastavila da živi ovde sve do svoje smrti u martu ove godine. Nekoliko meseci kasnije, ovo veličanstveno imanje dospelo je na tržište po prvi put u nekoliko decenija. Inicijalna cena imanja bila je 39 miliona dolara, a LeBron je dobio popust od 6 posto.

Opčinjavajuće imanje je obezbeđeno prefinjenom i impresivnom kolekcijom kamera i ima jedan od najvećih prilaza za automobil u Los Anđelesu, tako da privatnost svakako neće biti dovedena u pitanje. Osim toga, prilaz je oivičem zrelim čempresima sa obe strane. Na kraju prilaza, susrešćete se sa superiornom fontanom od kamena i zrelim palmama, što će ostaviti trajni prvi utisak.

Deo vile je dnevni boravak ispunjen prirodnom svetlošću, sa zasvođenim plafonima i izloženim drvenim gredama, dok je tu i neverovatna trpezarija koja se nalazi ispod ogromnog svetlarnika, udobni privatni bioskop i biblioteka sa ugradnim policama.

Pored glavne vile, ovaj posed ima dve odvojene kuće za goste, osvetljeni teniski teren sa malim paviljonom za gledanje mečeva, nekoliko prostora za obedovanje i zabavu al-fresco, kao i predivni ovalni bazen koji nas asocira na zlatnu holivudsku prošlost. Dodajte celoj priči veličanstven pogled na panoramu Los Anđelesa i gigantsku statuu zlatnog Bude koji nadgleda svaki kutak poseda, i dobićete vilu iz snova.