Kuća u vlasništvu princa Čarlsa je stavljena na prodaju - sa jednim važnim uslovom

Luksuzno seosko imanje koje se nalazi u jugozapadnoj Engleskoj dostupno je za prodaju za iznos od 4,95 miliona funti (6,7 miliona dolara). Ono što imanje čini interesantnim je to što bi vlasnicima mogli da dođu u posetu članovi kraljevske porodice.

Imanje, poznato kao Brimptsmead, je edvardijanska porodična kuća sa šest spavaćih soba. Prostire se na 9,22 hektara zemlje u Nacionalnom parku Dartmoor. Ima šumu i obalu reke Dart. Međutim, da biste živeli u impozantnoj vili sa više od šest soba, moraćete da prihvatite veoma poseban uslov – povremene posete princa. Ugovorom je predviđeno da će Čarls moći da posećuje zemlju radi pecanja, sve dok vlasnike obavesti 24 sata unapred o planiranoj poseti. 

Sadašnji vlasnici su kupili imanje od princa Čarlsa pre nekih 27 godina. Prilikom prodaje zadržao je pravo da peca na obali reke koja tu protiče. Kompanija za nekretnine je saopštila da iako princ Čarls nije dolazio kod sadašnjih vlasnika, on može da navrati na pecanje ako to želi.

Novi vlasnici će moći da uživaju u glavnoj rezidenciji sa šest spavaćih soba koja je izgrađena od ružičastog granita i ima kupole sa 26.000 crvenih glinenih pločica. Pored glavne kuće na imanju se nalaze i dve vikendice. Pošto je imanje okruženo nacionalnim parkom i u vlasništvu je Vojvode od Kornvola, nekretnina je opisana kao „veoma neobična prilika u ovoj oblasti“.

Što se vojvodstva Kornvol tiče, to je privatno imanje, koje pripada vojvodi od Kornvola, najstarijem sinu britanske kraljice i samim tim prestolonasledniku. Vojvoda od Kornvola ili princ Čarls je vojvoda sa najdužim stažom otkako je vojvodstvo stvoreno 1337. 

Trenutno, princ Čarls, zajedno sa suprugom Kamilom, ima dom u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, a Clarence House je njihova zvanična rezidencija u Londonu.