Kuća Nikolasa Kejdža u San Francisku izgleda kao mala palata

Impresivna kuća izgrađena je 1914. godine za vajara Hejga Patiđana.

Nikolas Kejdž je bio jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu i, kao i mnoge holivudske zvezde, uložio je veliki deo svog novca u nekretnine. Glumac, koji ima oko 12 kuća širom Amerike i dva zamka u Evropi, kupio je 2009. godine u San Francisku veličanstvenu vilu koja liči na malu palatu.

Izgrađena 1914. za jermenskog vajara Hejga Patiđana, istorijska kuća sada vredi 10 miliona dolara.

Kuća je izgrađena u vreme kada se naselje Russian Hill obnavljalo posle katastrofalnog zemljotresa 1906. Ima četiri sprata sa zadivljujućim pogledom na more. U prizemlju kuće možemo videti otvoreni plan prostora, uz veliki foaje i klasično stepenište koje vodi na gornje spratove. Tu je formalni dnevni boravak, trpezarije, biblioteka, kuhinja i hodnik koji vodi do garaža.

Uprkos renoviranju, kuća i dalje ima prelepe, originalne arhitektonske detalje, drvene ukrase i kamine. Na drugom spratu se nalaze dve spavaće sobe sa kupatilima koja funkcionišu kao hosteli, glavna spavaća soba sa garderoberima i veliko kupatilo.

Na trećem spratu su ostale spavaće sobe, dok se u suterenu nalazi veliki porodični dnevni boravak, teretana i još jedna spavaća soba.