Kuća milijardera Pola Alena na Beverli Hilsu prodaje se za 45 miliona dolara

Rezidencija Pola Alena u oblasti Los Anđelesa pripala je novom vlasniku ove zime.

Luksuzna vila je bila primarni dom pokojnog suosnivača Microsofta u južnom delu države, a pojavila se na otvorenom tržištu prošlog jula po ceni od 55,525 miliona dolara.

Kompleks na Beverli Hilsu prostire se na 2,47 hektara, sa stambenim prostorom koji se proteže na 2470 kvadratnih metara. Glavna kuća je izgrađena u španskom stilu iz 1920-ih uključujući pet spavaćih soba.

Detalji koji se pojavljuju tokom obilaska imanja su izvanredni. Među njima se ističu drvena obloga biblioteke i sale za projekcije, krovni prozori, velika gornja polica u obliku slova L u kuhinji, otvorena terasa sa klupama za sedenje sa pogledom na grad; raskošno skulpturalno stepenište. Pored glavne kuće, na imanju se nalazi studio za snimanje, kancelarija i pansion. Eksterijer takođe sadrži impresivan bazen i teniski teren.

Ova lukuszna vila je jedna od brojnih značajnih nekretnina u vlasništvu Alena koje se prodaje nakon njegove smrti. Njegov glavni dom u Silikonskoj dolini u Atertonu od 2100 kvadrata koji je u oktobru 2019. godine bio na listi za 41,5 miliona dolara, prodat je četiri meseca kasnije za 35,3 miliona dolara.

Podsetimo da je Alenova neto vrednost u vreme njegove smrti 2018. procenjena na 20 milijardi dolara.

Luxury Experience