Kuća iz bajke Met Dejmona u Irskoj

Kuća vredna 4,2 miliona dolara nalazi se u blizini Dablina.

Met Dejmon je proveo dosta vremena u Irskoj nakon što je izbila pandemija tokom snimanja filma „The Last Duel“. Tamo je sa porodicom "uživao" u karantinu pre nego što se vratio u Njujork da završi snimanje filma.

Poznati glumac je iznajmio vilu neposredno ispred Dablina, koja je nedavno prodata za 4,2 miliona dolara, a Dejmon je kuću nazvao "bajkom" i "jednim od najlepših mesta na kojima je ikada bio“.

Kuća je prvobitno bila u vlasništvu vozača Formule 1 Edija Irvina, a izgrađena je 1993. godine sa glavnom karakteristikom avangardne drvene obloge. Kuća ima pet spavaćih soba i pet kupatila, a odlikuje je moderna estetika i dekoracija koju su uradili nagrađivani arhitekti Smith + Kennedy.

Kamene stepenice na glavnom ulazu u kuću vode do velikih dvostrukih crnih vrata sa staklom koja se otvaraju direktno u trpezariju sa drvenim podovima, velikim stolom za 10 osoba i kaminom. Iza trpezarije nalazi se kuhinja sa belim modernim ormarima.

Dnevni boravak se nalazi na prvom spratu i pored kamina ima i sobu koja se koristi odvojeno za kancelarije iz koje se pruža panoramski pogled na planine i more. U prizemlju kuće nalazi se igraonica sa stolom za bilijar i zatvoreno jezerce koje vodi do bazena u dvorištu.

Pre nego što je kuća prodata, bila je dostupna za iznajmljivanje preko Airnbnb-a za 2.000 dolara po noći, a svako ko je imao sreće da je poseti možda je sreo komšije među kojima su Van Morison, kao i Bono i Edž, iz grupe U2.