Kristijano Ronaldo se ponovio novom skupocenom vilom u Dubaiju

Više slika

Više slika

Nova vila zvezde Al Nassr tima nalazi se unutar ekskluzivne ograđene zajednice na ostrvu Jumeirah Bay...

Kristijano Ronaldo nije stranac luksuznim domovima, a sudeći po njegovoj najnovijoj investiciji u nekretnine, portugalska fudbalska zvezda želi da uspostavi korene u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon prve sezone sa profesionalnim fudbalskim klubom Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Brzonogi napadač, koji je potpisao ugovor od otprilike 200 miliona dolara godišnje sa timom iz Rijada, upravo je kupio vilu u Dubaiju, prenosi The Daily Mail. Navodna nova kuća 38-godišnjeg napadača, koja još uvek nije izgrađena, nalazi se na ostrvu Jumeirah Bay, ekskluzivnoj veštačkoj oazi poznatoj među lokalnim stanovnicima kao Ostrvo milijardera, i očekuje se da će biti završena kasnije ove godine, rekli su ljudi upoznati sa susedstvom za Bloomberg. Trenutno nije jasno tačno koliko je Ronaldo platio za ovaj raskošan posed. Međutim, prema glasinama, potrošio je "desetine miliona evra" za ovu raskošnu nekretninu.

Ograđena zajednica u obliku morskog konjica postala je igralište za osobe izrazito dubokih džepova u poslednjih nekoliko godina, zasenjujući druge bogate enklave u emiratu, uključujući Dubai Hills, Palm Jumeirah i Emirates Hills, rekli su brokeri za Bloomberg. Trenutno, ovo prebogato susedstvo ima privatni jaht klub, odmaralište na plaži i nekoliko restorana visoke kuhinje, dok su Visam Dama iz Palace Luxury Living i bivši izvršni direktor SoftBank Akšej Naheta u toku pokretanja kolekcije od 10 luksuznih mega-vila na ostrvu, za koje se očekuje da će se prodati za više od 545 miliona dolara zajedno.

Pored Ronalda, u ovoj skrovitoj i traženoj zajednici već žive neki izuzetno imućni stanovnici, uključujući saudijskog milijardera Mohameda Abdul Latifa Džamila i izraelskog biznismena i magnata nekretnina Tedija Sagija. Takođe u susedstvu je Isabel dos Santos, ćerka pokojnog bivšeg predsednika Angole Hosea Eduarda dos Santosa i nekada najbogatija žena u Africi.

Ronaldo, koji je bio na vrhu Forbesove liste najplaćenijih profesionalnih sportista u 2023, sakupio je prilično impresivan portfolio nekretnina sa svojim zapanjujućim zaradama. Pored svog novog doma na Bliskom Istoku, bivši igrač Manchester Uniteda i njegova dugogodišnja devojka Georgina Rodrigez poseduju raskošnu četvorospratnu kuću u prestižnom madridskom kvartu La Finca, gde su njegovi inicijali urezani u metalne detalje na ulaznoj kapiji (nedavno ju je stavio na tržište izdavanja), i gradi mega-vilu od 22 miliona dolara u Portugalu, gde planira da živi kada se penzioniše. Prostrani dom biće završen ove godine i očekuje se da će postati najskuplja privatna rezidencija u Portugalu kada bude završena.

Luxury Experience