Kortni Lav prodaje svoj dom iz 19. veka za 23 miliona dolara

Gradska kuća u italijanskom stilu u kojoj je nekada živela Kortni Lav, pevačica i udovica frontmena grupe Nirvana, Kurta Kobejna, upravo je izašla na tržište. Raskošnu kuću u Njujorku sagradio je 1856. Lajnes Skader.

Prema podacima, Skader je planirao da koristi kuću kao svoj lični stan. Nalazi se u ulici sa drvoredima, pored nekoliko drugih prebivališta iz 19. veka koje je Lajnes takođe izgradio. Danas se rezidencija za prodaju prostire na pet spratova i ima šest spavaćih soba, pet kupatila i sopstveni vrt.

Uprkos starosti i neobičnom rasporedu nudi iznenađujuće moderan osećaj sa dozom elegancije iz davnih vremena. Dom odlikuju izuzetno visoki plafoni i prozori, mermerni kamini i krunske lajsne svuda, održavane da bi se očuvao osećaj veličanstvenosti tog perioda. Podovi od hrastovog drveta su postavljeni svuda. Od svih detalja iz starog sveta, originalno stepenište i neoštećena klupa su pravi ukrasi i lepo su održavani.

Na nivou bašte nalaze se trpezarija i prostor za sedenje otvorenog koncepta. Paralelno se nalazi kuhinja - tu su i spavaća soba i jedno kupatilo. Naravno, ovde ćete imati pristup bašti, gde vas čeka terasa i natkriveni trem.

Na spratu, sunčani treći i četvrti nivo imaju po dve spavaće sobe, kupatila i, što je možda najvažnije, dovoljno prostora za ormare. Vrhunac ove zapanjujuće gradske kuće je prostrani peti sprat dopunjen visokim plafonima i prozorima. Obuhvata renoviran studio, kupatilo i čajnu kuhinju. Dramatičan krovni prozor je među zavidnim pogodnostima, pored cenjene krovne terase.

Mislite da imate ono što je potrebno da biste živeli kao slobodoumna rok zvezda nekada? Petospratna gradska kuća koštaće vas 22,9 miliona dolara.

Luxury Experience