Konačno: ozloglašeni ranč Majkla Džeksona pronašao novog vlasnika

Nakon dugog niza godina na tržištu nekretnina, Neverlend Ranč, pokojnog kralja popa Majkla Džeksona, konačno dobija novog vlasnika...

Zloglasno imanje, smešteno na oko četrdeset milja od Santa Barbare, ugrabio je američki milijarder Ron Burkle, po relativno skromnoj sumi od 22 miliona dolara, sudeći prema magazinu Wall Street Journal. Majkl Džeksonov Neverlend nalazio se na i bivao je skidan sa tržišta tokom pet godina od kada je prvi put listovan i doživeo je nekoliko snižavanja cene do konačne prodaje.

Džekson je kupio Los Olivos imanje tokom 1987. godine i platio ga je oko 19,5 miliona dolara, nakon čega je pristupio njegovom pretvaranju u očaravajuću zemlju čuda, koja je postala popularna, u dobrom ili lošem kontekstu, skoro kao i sam kralj popa. Zbog optužnica vezanih za seksualno zlostavljanje, podignutih protiv Majkla Džeksona i njegove prerane smrti 2009. godine, imanje je promenilo ime u Sycamore Valley Ranch, što je izveo njegov suvlasnik kompanija Colony Capital, postavivši ga na prodajnu listu po ceni od sto miliona dolara 2015. godine.

Neverlend nije uspeo da privuče interesovanje, pa čak ni po velikom sniženju koje je cenu dovelo do trideset i jednog miliona dolara u februaru prošle godine. Istog meseca HBO je premijerno predstavio dokumentarac Finding Neverland, u kome dva muškarca tvrde da ih je Džekson seksualno zlostavljao na svom ranču kada su bili deca. Ovoga puta Burkle, bivši saradnik pevača i koosnivač investitorske firme Yucaipa Companies, kupio je Džeksonovo imanje po još nižoj ceni, sudeći po javnim podacima, ljudima bliskim porodici i čitavoj priči.

Čovek zadužen za odnose sa javnošću izašao je ispred kupca i rekao medijima kako je kupovina ovog ranča prilika koju svaki preduzetnik ne ispušta, dok će gospodinu Burkleu novo imanje dodati još jedno na njegovom kalifornijskom portfoliju. Šezdesetosmogodišnji milijarder kupio je i Soho House, a prema tvrdnjama, trenutno je u potrazi za novim ekskluzivnim lokacijama radi izgradnje noćnih klubova i odmarališta. Za sada nije poznato da li je Džeksonov Neverlend kupljen u te svrhe, mada je sigurno da poseduje sve luksuzne kvalitete i karakteristike koje to mogu omogućiti.

Prostirući se na oko 2.700 hektara, Sycamore Valley Ranch poseduje ogromnih 1.115 metara kvadratnih i dolazi sa oko 22 pratećih struktura, uključujući nekoliko gostinjskih kuća. Takođe, u kući se nalazi i bioskop sa pedeset sedišta, bazen od 343 m2, košarkaški i tenis teren, vozić u stilu Diznija, pa čak i zoološki vrt.