Kazino mogul Stiv Vin prodaje imanje na Beverli Hilsu za 115 miliona dolara

Milijarder, biznismen i kolekcionar umetnosti Stiv Vin ponovo pokušava da proda svoje imanje na Beverli Hilsu za 115 miliona dolara.

Posed od 3 hektara na tržištu je od marta 2020. godine, kada se na „tajnom tržištu“ prodavao za 135 miliona dolara. Pušten je na javno tržište ovog januara za 110 miliona dolara preko kompanije Hilton & Hiland, a samo pet meseci kasnije, u maju, cena je podignuta na 125 miliona dolara, pokazuju zapisi.

Što se tiče cena, Stiv Vin veruje da je to trenutno tržišna vrednost ove trofejne imovine. Gospodin Vin, 79, kupio je imanje Beverli Hills preko društva sa ograničenom odgovornošću za 47,85 miliona dolara 2015. godine, pokazuju podaci o imovini.  

Nekretnina izgleda kao jedno od njegovih odmarališta. Pogodnosti u stilu odmarališta uključuju bazen, kućicu pored bazena sa kuhinjom, teniski teren sa kućom za tenis, vinsku sobu, najsavremeniji bioskop, potpuno opremljenu teretanu i sobu za masažu.

Nekretnina nudi 2700 kvadratnih metara stambenog prostora. Glavna rezidencija sadrži predsoblje dvostruke visine, trpezariju, radnu sobu, porodičnu sobu sa šankom, apartman sa drugom radnom sobom i veliku dnevnu sobu, koja je, prema navodima, jedna od najvećih dnevnih soba koje postoje u Los Anđelesu.

Ovde takođe postoji gostinjska kuća sa potpuno opremljenom kuhinjom i tri spavaće sobe sa kuhinjom za osoblje.

Gospodin Vin, uticajna ličnost u hotelskoj industriji i kolekcionar velikih dela Pabla Pikasa i Kloda Monea, nije komentarisao prodaju. Odstupio je sa mesta generalnog direktora kompanije Vinn Resorts početkom 2018.