Kanje Vest prodaje svoju vilu u Malibuu za 53 miliona dolara

Zar reper ne voli sunčano vreme?  

Život je izgledao sasvim drugačije za Kanjea Vesta pre dve godine. Zbog njegovog kontroverznog razvoda i njegovih izjava, ime repera je bilo u svim naslovima, a milioni nisu prestajali da pristižu nakon izlaska Donde, toliko da je stekao impresivnu vilu na sunčanoj plaži Malibua.

Za Kanjea to svakako nisu bile najbolje godine, barem što se tiče nekretnina, pošto je ne tako davno na prodaju stavio svoju kuću u Hidden Hillsu, koja je prodata za 6 miliona manje od cene po kojoj je bila na listi, a sada Kanje želi da proda i vilu u Malibuu.

Reperov minimalistički hram dizajnirao je Tadao Ando, japanski arhitekta prepoznat u svetu dizajna po svojoj modernoj arhitekturi koja kombinuje oblike i materijale i koji integriše svoje kreacije u prirodno okruženje.

Nisu jasni razlozi zbog kojih je Vestova ljubav prema njegovoj vili prestala, a ono što se pominje je da je vila na prodaju za 53 miliona dolara, skoro 6 miliona dolara manje od iznosa koji je za nju platio pre tri godine.

Jedan od detalja koji je privukao najveću pažnju jeste da ono što je trebalo da bude hram Kanjea Vesta za stvaranje muzike izgleda veoma loše. Neke fotografije pokazuju da je većina zidova i vrata nestala, u stvari, Džejson Openhajm, prodavac vile spomenuo je da će kupac morati da potroši 'nekoliko miliona dolara' da bi kuću napravio ponovo useljivim mestom, ne tako mali detalj koji bi mogao da postane prepreka za prodaju.

Vila na tri sprata izgledala je vrlo lepo u vreme kada je Kanje tamo boravio. Prvi sprat ima tri spavaće sobe, drugi služi kao zajednički prostor, dok treći ima glavni apartman, kao i dnevni boravak sa ložištem i terasom. Od svega toga nije ostalo mnogo, zgrada je betonska konstrukcija sa izloženim elementima poput ograde i metalnih lajsni oko kuće koje su, inače, zarđale.

Zanimljivo će biti videti koju cenu vila može da dosegne, pošto je pripadala Kanjeu Vestu, iako je on nikada neće posetiti, a jedna je od retkih rezidencija u Sjedinjenim Državama koje je dizajnirao Tadao Ando, jedan od arhitekata čije radove milioneri najviše traže.

Luxury Experience