Kanje Vest je kupio kuću u Malibuu koju je dizajnirao Tadao Ando

Kanje Vest je veliki poznavalac moderne arhitekture.

Nedavno je postao vlasnik jedine kuće u Sjedinjenim Državama, koju je dizajnirao japanski arhitekta Tadao Ando. Nekretnina ga je koštala 57,3 miliona dolara.

Kanje Vest je poznat po svojim muzičkim projektima (kao i po šestogodišnjem braku sa Kim Kardašijan). Ali u stvari, reper je dobro upućen u savremeni dizajn i arhitekturu, pa se čak posvetio svetu dizajna i arhitekture sa svojim brendom Yeeze, koji se bavi socijalnim stanovanjem. „Naravno, ja stvaram muziku, ali ne želim da ograničim svoju kreativnost ni na šta“, kaže on.

I sam muzičar više voli da živi u modernim minimalističkim stanovima, za koje poziva poznate dizajnerske zvezde poput Italijana Klaudija Silvestrina ili belgijskog minimalističkog gurua Aksela Vervordta.

Njegova poslednja kupovina je dom u Malibuu u Kaliforniji, koji je dizajnirao Tadao Ando, jedino delo japanskog arhitekte i dobitnika Prickerove nagrade u Sjedinjenim Državama. Kuća se nalazi na obali okeana i upečatljivo se razlikuje od susednih vila po svom brutalnom, suzdržanom izgledu: Ando je pristalica minimalizma i betona, pa zgrada izgleda kao kocka od stakla i betona.

Na teritoriji nema vrta ili klupa sa roštiljem: sve je diskretno i vrlo lakonsko, kako Ando (i novi vlasnik vile) vole. Kuća ima četiri spavaće sobe i pet kupatila. Ukupna površina je 334,45 kvadratnih metara.

U galeriji pogledajte kako izgleda novi dom Kanjea Vesta za koji je izdvojio 57,3 miliona dolara.