Kako izgleda kuća Medlin Olbrajt u Džordžtaunu

Pre svoje smrti 2022. godine, bivša državna sekretarka SAD redovno je bila domaćin značajnim ljudima sa političke scene iz čitavog sveta u svojoj rezidenciji u federalnom stilu, koja je sada na prodaju za $4 miliona.

Da li ste se ikada pitali šta bi zidovi rekli kad bi mogli govoriti? Ako bi zidovi ove nekretnine u Vašingtonu, koju je dugo vreme posedovala pokojna bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt, zaista mogli pričati, sigurno bi imali mnogo toga interesantnog da kažu.

Pomislite samo na sve ugledne goste koji su posetili ovu čuvenu rezidenciju tokom njenog više od 50-godišnjeg boravka – od palestinskog lidera Jasera Arafata i izraelskog premijera Ehuda Baraka, preko Henrija Kisindžera, Kolina Paulea, Kondolize Rajs do Džordža Šulca, da navedemo samo neke od njih.

Sada, skoro dve godine nakon što je ova političarka preminula od raka u 84. godini, rezidencija iz 19. veka je na prodaju, kako je prvo izvestio The Wall Street Journal. Smeštena u istorijskom delu Džordžtauna  u Vašingtonu – a kako se navodi, Olbrajt i njen suprug Džo su je kupili 1968. godine za oko $100,000 – ova kuća u federalnom stilu nudi se za $4 miliona preko agencije Michael Rankin i Logan MacKethan iz TTR Sotheby’s International Realty.

Izgrađena početkom 1850-ih, tradicionalna crvena ciglena kuća ima četiri spavaće sobe i pet kupatila na više od 470 kvadratnih metara životnog prostora s elegantnim drvenim podovima, gipsanim bordurama i dekorativnim stolarskim radovima. Ulaz je obezbeđen kroz vrata prelepe tirkizne boje. Tu je i prostrana terasa s fontanom i baštom.

Unutra, dvostrani dnevni boravak okrečen u bledo žutoj boji ima dva kamina, dok formalna trpezarija vodi do moderno uređene kuhinje. Na drugom spratu nalazi se biblioteka i glavna spavaća soba s novo renoviranim mermernim kupatilom s podnim grejanjem. Tu su i baštenska soba, kancelarija i podrum. Postoji i odvojena garaža za dva automobila s kupatilom i prostorom za skladištenje.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience