Iznajmite nekadašnji stan Zahe Hadid

Zaha Hadid opremila je svoj stan jednostavnom paletom boja i minimalističkim komadima nameštaja, dok njen čuveni stil viri ispod površine…

Kroz godine tokom kojih se bavila arhitekturom, Zaha Hadid je osvojila brojne nagrade, zbog kojih je postala najslavniji arhitekta ženskog pola u čitavom svetu. Ona je bila prva žena koja je dobila Pritzker Architecture nagradu 2004.godine. 2015.godine, ona je postala prva i jedina žena koja je dobila Kraljevsku zlatnu medalju od Kraljevskog Instituta britanskih arhitekti, nakon što je dobila titulu dame od strane kraljice Elizabete II.

Zaha Hadid bila je poznata po svojim elegantno kompleksnim dizajnima. Od svojih najranijih dana, ona je imala viziju koja je u velikoj meri uticala na svet arhitekture današnjice – njena vizija bila je unikatna, fluidna i živa. Mnogi su bili očajni kada je Hadid preminula 2016.godine, ali, kroz njeno delo ona i dalje živi. Među brojnim intrigantnim projektima na kojima je radila, nalazi se i njen dom u Majami Biču, u kom je stanovala pre svoje iznenadne smrti. Ovaj dvosobni stan procvetao je zahvaljujući njenom slavnom stilu i sada je dostupan za iznajmljivanje po ceni od 37.000 dolara mesečno.

Privatna rezidencija nalazi se u W South Beach, a meri blizu dvesta kvadrata i ima pogled na čitav Atlantski okean. Zaha Hadid je stan opremila jednostavnom paletom boja, minimalističkim komadima nameštaja i svojim individualnim stilom koji izviruje ispod površine. Prag koji razdvaja dnevni boravak i trpezariju izrezbaren je kao kriva od poda do plafona, a akcentovan je metalik završnim detaljima.

Kako je sama arhitekta rekla, ona je “oslobodila arhitektonsku geometriju, dajući joj čitav jedan novi, ekspresivni identitet” u svom domu. Ovo je inače bio stan u kom je Zaha Hadid provodila najviše vremena u svojim poslednjim godinama, verovatno završavajući jedan od svojih poslednjih projekata.

Svi oni koji bi želeli da žive u domu koji je nekada bio u vlasništvu legende arhitekture, moraju znati da će ih to mesečno koštati 37.000 dolara.