Istorijsko italijansko renesansno imanje Muhameda Alija na aukciji

U srcu cenjenog kvarta Fremont Plejs u Los Anđelesu, nalazi se deo istorije - jedinstveno italijansko renesansno imanje bokserske legende Muhameda Alija.

Sada, ovo veličanstveno imanje, poznato kao 55 Fremont, trebalo bi da ide ispod čekića preko Concierge Auctions, nudeći retku priliku da posedujete deo glamurozne prošlosti Holivuda.

Prvobitno stavljeno na prodaju za 13,5 miliona dolara, nadmetanje za 55 Fremont je počelo 26. aprila, a završiće se 15. maja, nudeći potencijalnim kupcima priliku da poseduju luksuzno imanje sa kultnom vilom.

Prostirući se na impresivnih 1050 kvadratnih metara, vila ima 9 spavaćih soba, 7 kupatila i nalazi se na približno 1,6 hektara pažljivo uređenog zemljišta. Prestižna lokacija u zatvorenoj zajednici Fremont Place, poznatoj po svojim istorijskim vezama i ekskluzivnosti, doprinosi privlačnosti.

55 Fremont se takođe može pohvaliti neverovatnom prošlošću. Dizajnirano od strane renomiranog arhitekte Džona Ostina, imanje odiše elegancijom na svakom koraku. Od fasade u evropskom stilu do ručno rezbarenih lajsni i uvezenih italijanskih mermernih podova, svaki detalj govori o prošloj eri raskoši i sofisticiranosti.

Ipak, imena povezana sa ovim imanjem zaista podižu njegov status. Bivši stanari su Amadeo Đanini, osnivač Bank of America, i King Žilet osnivač Gillette. Međutim, Muhamed Ali je bio taj koji je ovom imanju dao najslavnije poglavlje. Kupovinom imanja 1979. Ali ga je transformisao u središte okupljanja slavnih, ugošćujući ličnosti poput Majkla Džeksona, Silvestera Stalonea i Klinta Istvuda.

Nedavno je imanje bilo domaćin bivšem američkom predsedniku Baraku Obami, naglašavajući njegovu trajnu privlačnost i relevantnost i danas. Njegov spoj klasičnog šarma i modernih pogodnosti, uključujući veliku plesnu dvoranu i zasebnu kuću za goste, čine ga idealnim utočištem kako za intimna okupljanja, tako i za raskošne večere.

Okružen bujnim baštama, blistavim bazenom i pergolama, 55 Fremont nudi miran beg od holivudske vreve, dok njegova blizina parku Henkok i Beverli Hilsu osigurava pristup najfinijim restoranima, kupovini i kulturnim iskustvima koja Los Anđeles može da ponudi.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience