Istorijska francuska vila u kojoj je Grejs Keli bila gost može biti vaša za 8,6 miliona dolara

Francuska vila u blizini Nice u koju je Grejs Keli, pokojna princeza od Monaka, nekada odlazila na odmor, sada može postati vaša.

Nazvana Les Moulins du Villars, rezidencija na Azurnoj obali bila je na listi za ogromnih 12,5 miliona dolara još u avgustu 2023. Pošto nije uspela da pronađe kupca, vila je sada ponovo na prodaju šest meseci kasnije po sniženoj ceni od 8,5 miliona dolara.

Sama kuća, koja je prvobitno izgrađena još u 14. veku kao mlin za brašno i mesto za proizvodnju maslinovog ulja potpuno je transformisana sedamdesetih godina, a potom je elegantni kompleks ponovo obnovljen pre više od decenije 2012. godine. Poznato je da je 1980. godine princeza Grejs posećivala imanje sa svojom ćerkom, princezom Karolinom.

Vila na francuskoj Riveriji proteže se na 600 kvadratnih metara i ima sedam spavaćih soba podeljenih između glavnog stana i kuće za goste. Imanje od otprilike pet jutara takođe sadrži mnoštvo modernih udobnosti - iako to ne biste pretpostavili na osnovu njegovog srednjovekovnog okruženja. Postoji lift, teniski teren koji služi kao heliodrom ili fudbalski teren, vinski podrum i fitnes studio. U isto vreme, na imanju ima mnogo citrusa i maslina, dve bašte sa povrćem, koi ribnjak i prirodni izvor za koji meštani veruju da poseduje lekovita svojstva.

Kuća se prostire na četiri sprata, a napravljena je od lokalnog kamena sa originalnim nameštajem i umetničkim delima iz davnih vremena. Još jedan detalj dizajna je točak od kovanog gvožđa u staklu koji je zamenjen 2012. Enterijer se može pohvaliti sa dve dnevne sobe i dve kuhinje. U eksterijeru, na parceli se nalazi nekoliko pomoćnih zgrada, uključujući ruševinu koja je nedavno obnovljena i infinity bazen koji gleda na živopisne doline.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience