Hrabri milioner kupio ukletu kuću koja je inspirisala horor film „Prizivanje zla“

Ukoliko želite da se družite sa duhovima, ovo je kuća iz vaših snova!

Možda ste pomislili da ukletu kuću niko ne bi hteo da kupi, ali kuća iz 18. veka u Burilvilu prodata je u četvrtak za 1,525 miliona dolara, što je daleko više od tražene cene od 1,2 miliona dolara.

Rezidencija na Rod Ajlendu je dostigla 27% više od prvobitne tražene cene i postala najskuplja kuća prodata u Burilvilu do sada. Transakciju je predstavljao Blackstone tim kompanije Mott & Chace Sotheby's International Realty.

Ben Kin, prodajni saradnik Blackstone tima, rekao je: „Vrhunac karijere je što sam učestvovao u prodaji ovog legendarnog doma. Zastupanje i marketing ovog doma bila je čast koju ne shvatamo olako, i zahvalni smo prodavcima što su nam ukazali poverenje da ćemo im biti partneri u ovoj transakciji.”

Kuća je takođe mesto gde su vlasnici, odnosno porodica Peron, skoro deceniju bili izloženi intenzivnim paranormalnim dešavanjima. Andrea Peron, koja se preselila u kuću sa roditeljima i četiri sestre kada je imala 12 godina, izjavila je: „Uvek sam se slagala sa duhovima od samog početka. Imala sam trenutke straha jer sam videla šta se dešava mojoj mami i mojoj porodici.“

Kuća od 310 kvadratnih metara ima plafone sa gredama, podove od širokih dasaka, kamine i drvene ormare u kuhinji. Kupili su je istraživači paranormalnih pojava Džen i Kori Hajnzen za 439.000 dolara 2019. Sada su je prodali investitorki za nekretnine iz Bostona, Žaklin Nunjez.

Nunjez je rekla: „Ovo je za mene veoma lična kupovina. Kada je izašla na tržište, pomislia sam: „Ovo je kuća koja omogućava ljudima da razgovaraju sa mrtvima. Ako je vaš krajnji cilj da budete preplašeni, to možete da postigne ako odete tamo da se povežete sa voljenom osobom koja nije među živima.”

Nunjez planira da nastavi posao koji je inspirisan paranormalnim aktivnostima i da kuća bude otvorena za javnost. Gosti će moći da nastave sa noćnim paranormalnim istraživanjima, dnevni obilasci će se takođe održavati. Hajncenovi, koji su kuću kupili 2019. godine, takođe će biti uključeni u ceo proces istraživanja.