Hju Džekman prodaje tripleks na Menhetnu za 40 miliona dolara

Ako želite da živite kao Hju Džekman, morate da zarađujete kao zvezda sa A-liste.

Poznati glumac ne samo da živi u stanu vrednosti 40 miliona dolara, već se mesečni porezi i uobičajeni troškovi u ovom stanu gomilaju do neverovatnih 734.000 dolara godišnje.

Hju Džekman i njegova supruga Debora-Li Fernes, poseduju prostrani stan već četrnaest godina, a platili su ga 21 milion dolara kada su ga kupili krajem 2008.godine. 

Sjajno skulpturalno spiralno stepenište, čiji je deo obložen kružnim staklenim zidom, povezuje tri sprata stana od oko 1100 kvadratnih metara koji je skoro u potpunosti obavijen staklom od poda do plafona. Stan raspolaže sa pet spavaćih soba sa sopstvenim kupatilima. Postoje i tri mala balkona, po jedan na svakom spratu sa kojih se pruža pogled preko reke Hadson do horizonta Nju Džersija.

Skoro potpuno beli enterijer dizajnirao je Ričard Majer, takođe arhitekta zgrade, koji je pametno podelio dnevne, zabavne i privatne prostore u različite zone. Glavni životni i zabavni prostori, na 9. spratu tripleksa, obuhvataju ogroman prostor otvorenog plana koji formira U-oblik oko pažljivo uređenog centralnog jezgra u kojem se nalaze ormari, toalet i vinski podrum koji se nalazi zajedno sa ugostiteljskom kuhinjom i ostavom. Veliki klavir nalazi se u dnevnom prostoru dvostruke visine, dok masivni dvostrani kamin kao da magično lebdi iznad poda i deli prostranu trpezariju od radne/kućne kancelarije.

Četiri spavaće sobe za goste sa sopstvenim kupatilom dele 8. sprat sa porodičnom sobom, bibliotekom i toaletom. Čitav zid jedne od spavaćih soba funkcioniše kao ogromna vrata koja kada nestanu u zidu skoro udvostručuju veličinu susedne biblioteke.

Pogodan za superzvezdu, tehnološkog tajkuna, najviši 10. sprat posvećen je utočištu vlasnika kuće. Spavaća soba sa potkrovljem obuhvata punu širinu zgrade jer gleda na reku i dnevnu sobu ispod, a elegantno minimalističko kupatilo prikazuje pametno dizajnirani plavi stakleni ekran za privatnost. Prostrani apartman takođe nudi prostor za fitnes, dva ormara, par opremljenih svlačionica, veliku saunu i mali vešeraj.

Stanari butik zgrade od 13 jedinica uživaju u najsavremenijem fitnes centru, stalnim uslugama portira i konsijerža, kao i garaži za punu uslugu. Međutim, najbolja pogodnost bi mogla biti usluga u restoranu Jean-Georges, koji se nalazi u prizemlju zgrade gde su stanarima dostupna ukusna jela tokom celog dana.

Džekman i Fernes ne odustaju od Njujorka i planiraju da ostanu u neposrednoj blizini. Kao i mnogi Njujorčani koji imaju dovoljno novca oni takođe održavaju otmeni drugi dom u Hemptonsu. U njihovom slučaju, to je prilagođeno imanje na obali u mirnoj oblasti koje su kupili za 7,5 miliona dolara.

Luxury Experience