Filip Lim stavlja svoj stan u Menhetnu na tržište za 8,5 miliona dolara

Ceo sprat u Sohou ima dve spavaće sobe na približno 350 kvadratnih metara savršeno uređenog stambenog prostora.

Nakon svog velikog povratka na Nedelju mode u Njujorku, Filip Lim napušta svoj dugogodišnji dom na Menhetnu. Dizajner, koji je suosnovao svoj modni brend pod imenom 3.1 Filip Lim 2005. godine, stavio je svoj kooperativni stan u Sohou na tržište za lepih 8,5 miliona dolara. Naravno, ako tražite nešto malo manje trajno, Limovo potkrovlje može se i iznajmiti za 45.000 dolara mesečno.

Stan se nalazi u istorijskoj zgradi od livenog gvožđa, a prostrani dom je kombinacija dva stana. Godine 2007, kada se preselio iz Kalifornije, dizajner je kupio prvu jedinicu za 2,2 miliona dolara. Nekoliko godina kasnije, 2011. godine, kupio je stan do svog za 1,8 miliona dolara i inicijalno koristio dodatni prostor kao dizajnerski studio. Prema WSJ, kasnije je izdvojio dodatna 3 miliona dolara da spoji dve jedinice u jedan prostor od 350 kvadratnih metara.

Pristup domu je moguć preko privatnog lifta sa ključem, a uključuje dve spavaće sobe i dva i po kupatila. Postoji mala privatna terasa koja izlazi iz dnevnog boravka, i, očekivano, ima mnogo stilskih dodataka, uključujući podove od belog hrasta u obliku riblje kosti. Postoji i sakriveni mokri bar u trpezariji, a u dnevnom boravku se njiše ljuljaška koja visi sa plafona ispred polica za knjige od poda do plafona.

Lim je dizajnirao i postavio impozantnu crnu mermernu skulpturu kao pregradu između prostora za sedenje i trpezarije. I najbolji deo je što je masivna skulptura uključena u traženu cenu. Lim je izjavio da je i sav nameštaj takođe na prodaju, ali uz dodatnu naknadu.

Dizajner i autor knjige trenutno traži drugo mesto u gradu koje može da renovira. U međuvremenu, ima dom na idiličnom Severnom Forku na Long Ajlendu.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience