Elton Džon prodaje svoj dom posle 32 godine

Posle 32 godine, muzička superzvezda Elton Džon je odlučio da se oprosti od svog doma u Atlanti.

Nakon više od tri decenije vlasništva, stan u stambenoj kuli Park Place od 40 spratova je na prodaju za nešto manje od 5 miliona dolara preko Sotheby's International Realty.

Elton Džon je prvobitno kupio stan od 230 kvadratnih metara na 36. spratu zgrade početkom 1990-ih za 925.000 dolara. Zatim je nabavio susedne jedinice za smeštaj svoje ogromne kolekcije fotografija, formirajući na kraju šest kombinovanih stanova u rezidenciju koja se proteže na dva nivoa.

Ukupno, masivni četvorosobni stan sa sedam kupatila ima nešto više od 1.235 kvadratnih metara stambenog prostora. Njegov središnji deo je prostrana dnevna soba u koju se lako može smestiti klavir, a okružena je svečanom trpezarijom, prostorom za galeriju, kancelarijom/dnevnom sobom sa drvenim oblogama i salonom sa prozorima od poda do plafona.

Tu je i luksuzni glavni privatni deo, opremljen sa susednim prostorom za sedenje, luksuznim kupatilom obloženim oniksom i ogromnom garderobom. U stanu se nalazi i teretana sa prostorijom za spa i masažu.

Stan takođe ima mnoge druge pogodnosti unutar tornja po mesečnoj ceni od 7.851 dolara, uključujući devet rezervisanih parking mesta, šest privatnih skladišnih mesta i pet namenskih jedinica za skladištenje vina.

Prema izjavama sada 76-godišnjeg Eltona Džona, razlog zašto je odlučio da proda svoju luksuznu rezidenciju u Atlanti je taj što mu više nije potrebna američka baza, sada kada je završio svoju oproštajnu turneju. On i njegov suprug Dejvid Furniš i njihova dva sina od sada će imati svoju glavnu rezidenciju na jednom imanju u Vindzoru, u Engleskoj, zapadno od Londona. Oni takođe poseduju kuću u Nici.

Luxury Experience