Elon Mask prodaje svoj „poslednji“ dom za 32 miliona dolara

Vila je bila jedini preostali dom u milijarderovom bogatom portfoliu.

Čini se da Elon Mask ispunjava svoje obećanje da „ne poseduje kuću“. Prošle godine, izvršni direktor kompanije SpaceX  je tvitovao da će prodati sve svoje nekretnine u pokušaju da se rastereti „skoro sve fizičke imovine“. Prodao je svoje četiri rezidencije u Bel Eru za 62 miliona dolara, a sada je Mask navodno na korak od rastanka sa poslednjom imovinom u svom portfoliu: vilom u oblasti San Franciska koja je poslednji put bila na prodajnoj listi za 32 miliona dolara.

Mask je prvobitno svoju kuću od 1600 kvadratnih metara prošle godine prodavao za 35 miliona dolara, što je suma koja bi mu donela značajan profit, jer je kupio za 23,3 miliona dolara 2017. godine, prema dostupnim podacima.

Istorijska rezidencija je prvobitno izgrađena oko 1912. godine. Dizajnirana je od strane arhitektonske firme Bliss & Faville. Od tada je renovirana kako bi odgovarala savremenim standardima - velika plesna dvorana, trpezarija i kuhinje su renovirane.

Vila ima sedam spavaćih soba i sedam kupatila, a nalazi se na prostranoj parceli od 47 ari. U trpezariji se nalazi „skrivena“ koktel soba kojoj se može pristupiti preko modularnog zida sa policama. Ostale pogodnosti uključuju podrume za vino i viski, kao i poseban prostor posvećen aranžiranju cveća. U međuvremenu, glavna spavaća soba ima sopstveni kamin, dva plakara i dva kupatila - jedno sa samostojećom kadom.

Eksterijer je podjednako impresivan. U dvorištu se nalazi bazen i paviljon za zabavu, uz zasebnu garažu za tri automobila.

Pa, gde Mask sada živi?

U junu je tvitovao da trenutno stanuje u stanu koji plaća 50.000 dolara mesečno u Boka Čiki, u blizini kampusa SpaceX.

U galeriji pogledajte više fotografija rezidencije Elona Maska u oblasti San Franciska.