Elon Mask rasprodaje svoju imovinu

U slučaju da niste znali, Elon Mask rasprodaje su svoju imovinu…

Jedan od ekscentričnijih milijardera sveta, CEO kompanija Tesla i SpaceX, objavio je na Twitteru informaciju da prodaje svu svoju imovinu, te da neće posedovati nijednu nekretninu. I dok još uvek nismo sigurni koliko su sve ove informacije tačne, znamo da Elon zaista želi da se otarasi svih svojih vila, jer je upravo stavio na prodaju dve nekretnine smeštene na Beverli Hilsu, sa kombinovanom cenom od 40 miliona dolara.

Dve vile se nalaze na samo pet minuta udaljenosti hodom jedna od druge – manja od njih, trenutno je dostupna za kupovinu po ceni od 9.5 miliona dolara, a prema navodima, Mask je kupio za 6.75 miliona pre sedam godina. Takođe, kako saznajemo, on je ovu vilu koristio kao privatnu školu za svoju decu.

Milijarder je postavio samo jedan zahtev potencijalnim kupcima vezanim za ovaj posed: “Ovo je nekadašnja kuća Džina Vajldera. Ne može se rušiti niti preterano mnogo menjati, kako ne bi izgubila svoju dušu”.

Druga kuća koju Mask prodaje više nas asocira na palatu, jer poseduje biblioteku na dva sprata, bioskop, teretanu, vinski podrum i teniski teren, a prodaje se po ceni od 30miliona dolara, dok ju je milijarder kupio pre osam godina za 17 miliona dolara.

Samo će vreme pokazati koliko će Mask ostati veran svojoj reči, jer će morati da proda zaista mnogo stvari kako bi je održao. Moramo samo naglasiti da on nije odlučio da rasproda svoje nekretnine jer je ostao bez novca, već jednostavno želi da se otarasi svega što ga sprečava da napreduje i ide korak ispred svih nas.