Džon Travolta prodaje svoju vikendicu

Slavni glumac u svom portfoliju nekretnina ima brojna imanja, ali po svemu sudeći, sada je odlučio da se oprosti od voljene porodične vikendice u državi Mejn, stavljajući je na tržište sa cenom od pet miliona dolara…

Kako saznajemo, Travolta je po prvi put posetio ostrvo Islesboro na kom se njegova vikendica nalazi pre više od trideset godina u društvu svoje prijateljice iz sveta šoubiznisa i sajentološkinje Kirsti Ali, koja je vlasnik imanja na njegovom južnom delu. U potrazi za mestom u kom bi mogli da uživaju sa svojom širom porodicom tokom praznika, tada novopečeni bračni par Travolta kupio je svoj posed od 19 hektara na kom se nalazi i gigantska vila 1991.godine.

Na samom kraju šljunkovitog prilaza za kola koji se proteže ispod baldahina od krošnji drveća, ova vila je delo arhitektonske firme Peabody & Stearns, a konstruisana je 1904.godine za potomka izuzetno važne i imućne bankarkse porodice. Travolte su joj naravno podarile moderni dodir posle kupovine, angažujući Kristofera Boširsa, koji se odlučio za zaista eklektični stil.

Foaje se otvara poput malog hotelskog lobija sa prostorima za intimne razgovore i prefinjenim barom, dok dvostrana pink sofa od damaska maštovito ankeriše centralni deo glomaznog dnevnog boravka, pronalazeći svoje mesto ispred velelepnog kamina. Trpezarija u boji margarina nudi dovoljno mesta za više od dvanaest osoba za svojim stolom od poliranog drveta.

Na drugom spratu vile nalazi se sunčani trem, jedan od dva koliko poseduje, koji nudi uživanje u fantastičnom pogledu na okolnu šumu i sadrži eksploziju pastelnih tonova u formi jastuka, ćebadi i drugih detalja koji će vam pružiti udobnost tokom svežih večernjih časova.

Ormarići sa staklenim prednjim delovima u ogromnoj ostavi popunjeni su delikatnim šoljicama i vintage stalcima za torte, dok suncem ispunjena kuhinja dolazi opremljena klasičnim elementima i vrhunskim aparatima.

Sa više od dvadeset spavaćih soba, ova vila ima samo sedam kupatila, dok je vlasnički apartman opremljen sopstvenim vintage kupatilom, zajedno sa kaminom i privatnim osunčanim tremom.