Džon Ledžend i Krisi Tajgen prodaju dva penthausa u Njujorku

Moćni par šoubiznisa, Džon Ledžend i Krisi Tejgen, promenili su mišljenje i umesto opsežnog renoviranja odlučili da prodaju svoj prostrani penthaus na vrhu zgrade Brewer Carriage House, u centru Njujorka...

Ne može svako da priušti penthaus od 18 miliona dolara, mesečnu hipoteku od 75.000 dolara koja ide uz to, ali i poreze i uobičajene troškove koji iznose još 12.000 dolara mesečno.

Pevač sa platinastim glasom, koji ubraja desetak Gremija među svojim brojnim priznanjima i manekenka koja je nedavno proslavila šest meseci trezvenosti sa svojih 36,6 miliona pratilaca na Instagramu, kupili su dve jedinice koje se sastoje od dupleks penthausa u dve transakcije, prva 2018. i druga 2020. godine, po ceni od 16,72 miliona dolara.

Ove dve jedinice obuhvataju celi šesti sprat zgrade od crvene cigle. Rezidencija je opremljena podnim pločama od belog hrasta, tehnologijama pametnih kuća i sveobuhvatnim sigurnosnim sistemom.

Sa potencijalom da se proširi na oko 120 kvadratnih metara kako je trenutno konfigurisana, velika soba nudi minimalistički kamin na gas, prilagođeni vinski podrum ispod stepenica, integrisani zvučni sistem i projektor. Susedna kuhinja otvorenog plana prikazuje ostrvo osvetljeno iznutra i obloženo kamenom, a devet velikih prozora od kojih se nekoliko otvaraju ka balkonima, ispunjavaju masivni prostor svetlom.

U enterijeru od blizu 620 kvadratnih metara nalazi se prostrani primarni apartman sa kaminom i garderoberom i šest kupatila. Pored glavnih životnih i zabavnih prostora na gornjem nivou, planovi predviđaju porodičnu sobu od skoro 85 kvadratnih metara na donjem nivou koja je upotpunjena kaminom i barom, dok se na potpuno uređenoj krovnoj terasi od otprilike 330 kvadratnih metara nalazi spoljna kuhinja za letnje roštiljanje i opuštanje.

Zgrada od devet jedinica datira iz 1836. godine i prvobitno je bila dom Brewster and Co. najluksuznijeg američkog proizvođača konjskih zaprega. Kada su 2010. pretvoreni u rezidencije, originalni korintski stubovi od livenog gvožđa su obnovljeni, dok luksuzne jedinice zadržavaju industrijska obeležja klasičnog stila potkrovlja.

U galeriji pogledajte kako izgleda luksuzan stan Krisi Tajgen i Džona Ledženda.