Džon Bon Džovi prodaje svoj zamak francuskog stila

Legenda muzike iz osamdesetih, oprašta se od svog francuski inspirisanog zamka u Nju Džerziju, koji je dizajnirao cenjeni njujorški arhitekta, Robert Stern...

High Point Estate, nazvano zbog svoje neverovatne pozicije iznad Navesink reke, nalazi se na petnaest bujnih hektara koji su originalno uređeni od strane Olmsted braće, arhitekti koji su poznati po dizajniranju Central Parka.

Ovaj prostor krasi veličanstvena rezidencija od 1.800 kvadrata, uz četiri dodatne građevine – tu je trosobna kuća za goste iz 1910.godine, koja dolazi sa originalnim kaminom i kuhinjom, potom, bar sa prostorom za bilijar, radionica sa dosta prostora i muzički studio koji je krstio jedan od najpopularnijih američkih muzičara.

Na ovom imanju ćete pronaći dok sa liftom za čamac, sedam garaža sa duplim vratima, kao i predimenzionirani bazen koji se nalazi u sred renesano inspirisane baste i poseduje dve lože, kao i odvojenu kuhinju i vešernicu.

Stern definitivno nije štedeo kada je dizajnirao glavnu rezidenciju, sa šest spavaćih soba, sedam kupatila i dva toaleta. Stuktura od kamena je okarakterisana sa 12 francuskih balkona, elegantnim prozorima i lučnim prolazima.

U enterijeru, dupla drvena vrata otvaraju se prema dvospratnom foajeu, sa dramatičnim stepeništem od livenog gvožđa. Od intrigantnih glazura i patina osamnaestog veka, pa sve do ručno izrađenih gipsanih detalja, svaki deo enterijera odiše luksuzom starog veka.

Na glavnom nivou nalazi se dnevna soba sa visokim plafonima i kaminom, parketima i barskim odeljkom, zajedno sa trpezarijom, porodičnom sobom i kućnim bioskopom. Pored toga, tu je i eksterijerni deo sa kaminom i pergolom, odakle možete uživati u pogledu na reku.

Prevezite se liftom do drugog sprata, koji je podeljen u dva krila – jedno namenjeno porodici, a drugo gostima, i uživajte u svom novom raskošnom ambijentu. Porodično krilo ima četiri spavaće sobe sa privatnim kupatilima, dok gostinjsko krilo ima dve spavaće sobe, kupatilo, kuhinju i teretanu sa kupatilom i parnim tušem.

Naravno, glavni ukras vile je master apartman koji je savršeno dostojan Bon Džovija. Prostor dolazi sa balkonom, privatnim kupatilom sa parnim tušem i samostojećom kadom, njegovim i njenim ugradnim garderoberima, ložom i kuhinjcom.

Više slika možete videti u galeriji.