Dženson Baton prodaje vilu u Kaliforniji za 2,5 miliona dolara

Bivši šampion Formule 1, Dženson Baton odlučio je da proda svoju vilu u Palm Springsu u Kaliforniji, samo godinu dana nakon što su on i njegova supruga Britni kupili imanje.

Par je odlučio da proda vilu od 2,5 miliona dolara, pošto je nedavno kupio drugu kuću za odmor u toj oblasti. „Između moje dizajnerske karijere i Džensonovog užurbanog radnog rasporeda, pored našeg porodičnog života, nemamo vremena da održavamo dve kuće u Palm Springsu“, rekla je Britni. „Tako smo tužni što se opraštamo od nje, ali znamo da će onaj ko bude imao sreće da je kupi, biti veoma srećan tamo.“

Španska kolonijalna vila nalazi se u istorijskom naselju El Mirador, a sagradio ju je 1946. godine kalifornijski arhitekta Džon Porter Klark, koji se smatra jednim od pionira pustinjskog modernizma. Šarmantna vila inspirisana Mediteranom ima zasvođene plafone i grede, impresivne stubove i podove od terakote.

Glavna rezidencija od 279 m2. obuhvata četiri spavaće sobe i četiri kupatila. Tu je i mala posebna kuća za goste. Celu kuću je opremila supruga vozača, koja je dizajnerka enterijera. Prozračne dnevne sobe imaju nameštaj u svetlim bojama i velike prozore, dok je kuhinja po meri opremljena vrhunskim Dacor i Sub-Zero uređajima.

Tu je i udoban kutak za doručak i zasebna trpezarija. U blizini se nalazi dnevna soba sa visokim kamenim kaminom od poda do plafona koji dominira prostorom. Velika francuska vrata otvaraju se ka uređenom dvorištu, gde se nalaze garaža za dva automobila, fontana i natkriveni trem. Dodatne pogodnosti uključuju bazen i spa centar, kamin i ugrađeni roštilj.

Luxury Experience