Džef Bezos kupio najskuplju vilu Los Anđelesa

Hajde da kažemo da ste multimilijarder koji želi da kupi imanje u Los Anđelesu – šta biste uradili?

Pa, ako ste Džef Bezos, onda biste verovatno izašli u grad i kupili najskuplju moguću vilu, naravno. Osnivač i CEO kompanije Amazon upravo je kupio bajkovito Warner imanje na Beverli Hilsu od Dejvida Gefena. Prema izvorima, cena imanja bila je 165 miliona dolara, što je novi rekord za predeo Los Anđelesa.

Smešteno u samom srcu Beverli Hilsa, imanje koje zauzima devet hektara napravljeno je tokom tridesetih godina prošlog veka za Džeka L. Vornera, nekadašnjeg predsednika i su-osnivača Warner Bros. Posed sadrži glavnu rezidenciju površine 1.300 kvadratna metra u kolonijalnom stilu, brojne terase i bašte, nekoliko kuća za goste, teniske terene, golf teren sad evet rupa i kompleks bazena. Čitavo imanje zaštićeno je vrhunskim sistemom bezbednosti, uključujući i jednu od najviših živih ograda.

Dejvid Gefen je kupio imanje 1990.godine po ceni od 47.5 miliona dolara. Iako nikada nije našlo svoje mesto na listinzima, biznismen je prema navodima već nekoliko godina razmišljao o prodaji ovog imanja.

Cena od 165 miliona dolara svakako je visoka, ali ona je tek maleni deo Bezosovog bogatstva, koje u vreme pisanja članka iznosi 130.7 milijardi dolara. Prema navodima, Bezos je pored ovog poseda kupio i komad imanja od su-osnivača Microsofta, Pola Alena, za 90 miliona dolara, a ono se nalazi takođe na Beverli Hilsu, na nekoliko kilometara od njegovog novog doma.