Dugogodišnji dom Kirka Daglasa na Beverli Hilsu se prodaje za 7,49 miliona dolara

Imanje iz 1920-ih ima „holivudski Bulevar slavnih“ sa potpisima poznatih ličnosti.

Dom holivudskih legendi Kirka i En Daglas na Beverli Hilsu i baštenska staza od pločnika koje potpisuju najveće zvezde pojavio se u prodaji za 7,495 miliona dolara. Imanje iz 1920-ih, koje se nalazi u naselju Flats sakriveno je od ulice visokim živim ogradama i nalazi se u blizini legendarnog hotela Beverly Hills.

Daglasovi su kupili imanje 1976. za 400.000 dolara. Par je živeo u kući do svoje smrti: Kirk je umro 2020. u 103. godini, a En je preminula ove godine u 102. godini.

Smešteno na nešto više od trećine hektara sa drvećem i baštama, imanje uključuje jednospratnu glavnu kuću od 465 kvadratnih metara i dvospratnu kuću za goste. Glavna kuća, koja ima četiri spavaće sobe i šest kupatila, relativno je skromna za slavni par takvog kalibra.

Staza slavnih u dvorištu je ono što ovo imanje čini posebnim. Na 22 cementne ploče potpisali su se Kirk Daglas i njegova četiri sina iz šou-biznisa - Majkl, Džoel, Piter i Erik, uključujući Miltona Berla, Dina Martina, Frenka Sinatru, Ronalda Regana, Lusil Bol, Elizabet Tejlor, Barbru Strejsend i bezbroj drugih članova holivudske "kraljevske porodice".  

Ostale pogodnosti kuće uključuju kamine, francuska vrata koja se otvaraju ka terasi, masivne krovne prozore, ostavu za batlera i svečanu trpezariju koja ima plafon od vitraža.

Kirk Daglas, koji je bio jedna od poslednjih preživelih zvezda holivudskog takozvanog zlatnog doba, bio je na vrhuncu karijere kada se 1951. razveo od svoje prve žene, Dajane Dil, majke trojice od njegova četiri sina, i oženio En 1954. godine. Tokom godina, glumio je u više od 90 filmova, dobivši počasnu nagradu Akademije za životno delo.