Vila na francuskoj rivijeri u kojoj su Kenedijevi letovali može biti vaša

Kenedijevi su svakako imali ukusa.

Ne mislimo samo na njihov lični stil, već i na način na koji su provodili odmor, bilo na jahti ili na imanju izuzetne lepote. Jedno od mesta gde je slavna porodica letovala, zadivljujuća vila na jugu Francuske, sada je na prodaju za 31,5 miliona evra.

Izgrađena na ogromnih 44 hektara Azurne obale, luksuzna vila je zvanično poznata kao Domaine de Beaumont. Impresivnu rezidenciju sagradio je 1920. godine poznati francuski arhitekta Žak Kuel.

Od 1938. do 1940. godine, vila sa devet spavaćih soba služila je kao vikendica za porodicu Kenedi, pošto je Džozef Patrik Kenedi imenovan za američkog ambasadora u Velikoj Britaniji.

„Ovo je zaista jedinstvena nekretnina. Na samo 10 kilometara od živopisnog grada Kana, ulazite na imanje okruženo izuzetnim terenima i pogledom, gde vladaju mir, privatnost i prostranstvo“, rekao je Bruno Gruat, agent nekretnina.

Sa površinom od 1.160 kvadratnih metara, vila u stilu Provanse ima ogroman i elegantan enterijer. Veliko mermerno stepenište, zadivljujuća stolarija nameštaja, svetlucavi lusteri i razni detalji odmah ostavljaju utiske.

Prvi sprat obuhvata svečanu trpezariju, dnevni boravak, salu za doručak i potpuno opremljenu kuhinju. Na istom nivou nalazi se i vinski podrum sa kontrolisanom temperaturom, kao i veliki apartman sa mermernim kupatilom i ogromnim garderoberom. Osam dodatnih spavaćih soba se prostire na spratu, zajedno sa još dve kuhinje.

Pored istorijske vile, imanje ima mermerni bazen, teniski teren, maslinjak i živopisne cvetne bašte. "Ovo imanje je pravi dragulj za ljubitelje arhitekture, prirode i istorije“, navodi se u opisu vile. 

Luxury Experience