Koliko biste platili da živite u domu džez legende?

Bili Holidej, voljena džez pevačica čiji su jedinstveni glas i stil ostavili trajni uticaj u 20. veku, odrasla je u Harlemu, ali je takođe živela na Menhetnu u svojim poznim godinama, kada je izdala poslednji i jedan od svojih najpoznatijih albuma „Lady in Satin“.

Kuća legendarne džez pevačice Bili Holidej na Menhetnu se sada vratila na tržište za 14 miliona dolara. Luksuzna vila bila je stalno prebivalište izvođačice do njene smrti 1959. godine. Dom, koji je u potpunosti renoviran kako bi se sačuvali istorijski detalji, kupljen je za 9,5 miliona dolara 2017. godine i podvrgnut je opsežnom renoviranju. 

Smeštena na jedan blok udaljenosti od Central parka, vila se prostire na više od 585 kvadratnih metara, ima šest nivoa i ima sedam spavaćih soba, šest velikih i dva manja kupatila, zajedno sa uređenom baštom u dvorištu.

Foaje, sa prelepim zidnim oblogama, lusterom i podom od hrastovine, vodi do izuzetne dnevne sobe. Izrezbareni plafon od gipsa visok 3,5 metra i impozantna obloga kamina krase ovu izuzetnu prostoriju, dok se privatna radna soba nalazi izvan dnevnog boravka. U blizini je i najsavremenija kuhinja opremljena SubZero frižiderom/zamrzivačem, mašinama za pranje sudova, mermernim pultom, hladnjakom za vino i punim šankom.

Treći nivo rezidencije je dizajniran kao privatni, luksuzni glavni apartman koji ima prelepe plafone, elegantan kamin i kompletan garderober. Naravno, glavni apartman ima i svoje kupatilo sa toplim podovima, dubokom kadom, duplim umivaonicima, spa tušem i prelepim detaljima od mermera. 

Na četvrtom spratu izdvaja se još jedna velika spavaća soba koja ima prelepi kamin, velike prozore, radni sto, izdašan prostor za ormare, potpuno privatno kupatilo i mogućnost izgradnje terase. Druga spavaća soba takođe je opremljena elegantnim kaminom, bračnim krevetom, prostorom za sedenje, radnim stolom i sopstvenim kupatilom. Konačno, na petom spratu se nalaze još dve prostrane spavaće sobe pored ostalih soba, kao što je biblioteka dizajnirana sa kaminom, drvenim podom, velikim prozorima i visokim plafonom.

Pored prostranih spavaćih soba na svakom spratu, impresivan dom džez legende ima sjajnu sobu za zabavu i koju možete ući sa privatnog ulaza na nivou ulice ili sa unutrašnjih stepenica. Impresivnu "Media Room" dizajnirao je niko drugi, do Leni Kravic, ukrašena je tapetama, Missoni tepisima i dolazi sa potpuno otvorenom kuhinjom sa elegantnim betonskim pultovima.

Eksterijer vile je impresivan kao i sami enterijeri. Spoljna bašta daje kući zen auru i završena je zelenim pločicama, trpezarijom i dnevnim boravkom sa ložištem i roštiljem.

Luxury Experience