Dom Helen Miren i Tejlor Hekforda

Glumica Helen Miren i njen suprug, reditelj Tejlor Hekford, našli su spokoj u svom skrivenom planinskom domu u blizini jezera Taho...

Kuća holivudskog para sada je na prodaju za 18,5 dolara ili za iznajmljivanje za 45 000 dolara mesečno.

Miren, rođena u Londonu, imala je sjajnu karijeru. Ona je jedina glumica koja je postigla trostruku krunu glume u SAD i Velikoj Britaniji sa nagradama Oscar, Emmy i Tony. Njena nagrada Oscar bila je za najbolju glumicu u filmu „The Queen“ u ulozi kraljice Elizabete II. 

Smešteno na preko šest hektara, imanje Miren-Hekford od 1000 kvadratnih metara uključuje kuću sa ukupno devet spavaćih soba i jedanaest kupatila.

Kuća ima sve sjajne karakteristike svog doba, uključujući velike sobe, mnogo francuskih vrata, biblioteku obloženu drvenim panelima, prelepe drvene podove i velika ložišta u kaminima. Jedna posebna soba je udoban bar sa barskim stolicama i sofom za intimniju zabavu. Velike svečane sobe i dnevni boravak na otvorenom sa pogledom na bazen i centar grada idelani su za  porodična okupljanja.

Rana kalifornijska arhitektura čini kuću toplom, privlačnom i opuštajućom za porodicu i prijatelje. Upravo ovaj element i prilagodljivost doma različitim stilovima života čine kuću slavne glumice tako privlačnom.