Đavo nosi Pradu: Neko je platio 26,5 miliona dolara za kupovinu kultne filmske kuće

Vila Mirande Pristli na Menhetnu iz filma „Đavo nosi Pradu“ upravo je prodata za 26,5 miliona dolara.  

Otmeno imanje u Njujorku gde je živela glavna junjakinja, Miranda Pristli (koju je savršeno glumila Meril Strip) u monumentalnom filmu „Đavo nosi Pradu“ iz 2006. godine, upravo je prodata nepoznatom kupcu za 26,5 miliona dolara.

Prodajna cena je tačno milion dolara manja od one koju su njeni vlasnici - mogul hedž fondova Kreg Efron i njegova supruga Kerin - tražili u maju, kada je kuća prvobitno izašla na tržište. Uprkos „popustu“, iznos daleko premašuje 8,8 miliona dolara koje je par platio da bi je kupio.

Efronovi su kupili vilu od krečnjaka i mermera pre 20 godina, a pre toga su angažovali dizajnera Entonija Baratu da prilagodi prostorije njihovim ličnim ukusima.

Neo-italijanska renesansna vila izgrađena je ranih 1900-ih, a dizajnirao ju je arhitekta Henri Alan Džejkobs. Vila ima sedam spavaćih soba i 10 kupatila na 1.115 kvadratnih metara raspoređenih na pet nivoa, do kojih se može doći liftom ili zadivljujućim spiralnim stepeništem. Tu je i podrum sa prostorijom za rekreaciju, kao i krovna terasa sa hidromasažnom kadom.

Među najvažnijim prostorijama su formalna galerija sa mermernim kaminom i blistavim Murano lusterom, primamljiva soba sa drvenim oblogama i dnevna soba sa dva kamina i francuskim vratima.

Trpezarija sa kaminom osvetljena je plavim lusterom i ima predivna vrata koja vode na terasu, dok je kuhinja upotpunjena šarenim podovima, mermerom i pultovima od nerđajućeg čelika, industrijskom rasvetom iz 1930-ih i električnim uređajima Viking i Sub-Zero.

Luksuzni glavni apartman ima klasični renesansni balkon, kamin, prostrani garderober i luksuzno kupatilo opremljeno duplim umivaonicima, garderoberom i kadom koja je smeštena ispod ogromnog okruglog prozora. Spavaća soba je pretvorena u teretanu sa ogledalima, a tu je i biblioteka sa kaminom i specijalno košarkaško igralište.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience