Bred Pit se počastio veličanstvenim zamkom na litici

Holivudski srcelomac Bred Pit upravo je platio 40 miliona dolara za istorijsku D.L. James kuću, koja gleda na centralnu obalu Kalifornije.

Glumac je trenutno na turneji povodom svog najnovijeg filma „Bullet Train“, ali to ga nije sprečilo da dopuni svoj portfolio nekretnina, kupivši kuću iz 1918. godine. Veruje se da je ovo najskuplja kuća ikada prodata u ovoj oblasti.

D.L. James kuću je dizajnirao arhitekta iz 20. veka Čarls Samner Grin, na komadu zemlje u vlasništvu ozloglašenog pisca Danijela Luisa Džejmsa, koji je napisao „Famous All Over Town“, po kome je kuća dobila naziv. Pre nego što je Bred Pit kupio kuću, bila je u vlasništvu Searock, društva sa ograničenom odgovornošću povezanog sa pokojnim finansijerom iz Čikaga, Džoom Ričijem i njegovom suprugom Šeron Riči.

Smeštena na nekoliko metara od plaže, kuća je izgrađena od lokalno vađenog peščara i granita. Ima lučne prozore, sa ciglama koje je pojedinačno odabrao Čarls Grin i popločan krov u mediteranskom stilu. The Gamble House, organizacija posvećena radu arhitekte, kaže da je gospodin Grin „izgradio spoljne zidove tako da izgledaju kao da rastu iz litica“.

Fotograf Aleksander Vertikof napravio je ekskluzivne snimke imanja 1997. godine i nedavno je rekao u intervjuu: „Kada sam fotografisao imanje bilo je nenaseljeno već neko vreme. Već 50 godina je u stalnoj izgradnji i teško je reći kako izgleda sada i kakvi su enterijeri. Nije toliko ni važno, privatnost je neverovatna. Jednostavno više ne postoje takva imanja."

Karmel je prvi put postao popularan među holivudskim teškašima kada je Klint Istvud postao gradonačelnik grada na izborima 1986. Ovaj 92-godišnjak i danas živi u toj oblasti. Dom glumice Beti Vajt u Karmelu nedavno je prodat za 10,775 miliona dolara, što je znatno više od tražene cene od 7,95 miliona dolara.

Bred Pit nije stranac u ovoj oblasti, već ima kuću na plaži od 5 miliona dolara u Goleti, u Kaliforniji, koju je kupio 2000. godine dok je bio u braku sa Dženifer Aniston.

U galeriji pogledajte kako izgleda novi dom Breda Pita smešten na 2,51 hektara duž centralne obale Kalifornije na liticama Karmela.

Luxury Experience