Brazilski supermodel Alesandra Ambrosio prodaje svoj penthaus na Menhetnu

Dok je uživala u Kataru na Svetskom prvenstvu i šetala crvenim tepihom na Međunarodnom filmskom festivalu Crvenog mora u Saudijskoj Arabiji, brazilska manekenka Alesandra Ambrosio, istovremeno je ostvarila profit od skoro milion dolara prodajom svog penthausa u Njujorku.

Ambrosio je kupila dupleks od otprilike 160 kvadratnih metara na Menhetnu, pre oko 17 godina za skoro 1,9 miliona dolara, a nedavno je prodat za 3 miliona dolara. Stan sa dve spavaće sobe i dva kupatila, koji se može pohvaliti sa tri terase nalazi se na vrhu 29-spratnog tornja izgrađenog sredinom 1980-ih sa punom uslugom.

Redovno rangirana kao jedna od manekenki sa najvećom zaradom na planeti, koja je vladala modnim pistama i reklamnim kampanjama legendarnih modnih kuća, Ambrosio je za renoviranje penthausa angažovala priznate arhitekte iz Sao Paula i Njujorka. Enterijeri su prozračni i otvoreni, završne obrade su čiste i jednostavne, a prozori pružaju ne samo neočekivanu transparentnost između prostorija, već i omogućavaju da svetlost nesmetano putuje kroz dva sprata penthausa.

Balkon obavija dve strane glamurozne dnevne sobe dvostruke visine, a tu je i elegantna i kompaktna, potpuno bela kuhinja između predsoblja i trpezarije. Sa tri ormara, punim zidom prilagođenih ugrađenih elemenata i privatnim kupatilom, spavaća soba za goste na glavnom spratu izlazi na mali balkon, dok primarna spavaća soba na spratu ima stakleni zid koji gleda na dnevnu sobu ispod.

Za sada nije poznato da li Ambrosio planira da nastavi život na Menhetnu, ali ono što znamo je da ona poseduje još najmanje dve kuće. Pored vikendice na jugu Brazila, njena primarna rezidencija je zadivljujući dom u boho-šik stilu u Los Anđelesu.

Iako nastavlja da se bavi manekenstvom (i odgaja dvoje dece), nakon 17 godina kako je prošetala na reviji donjeg veša Victoria's Secret, Ambrosio je 2017. okačila svoja anđeoska krila. 2019. sa sestrom i prijateljicom iz detinjstva, lansirala je liniju kupaćih kostima GAL Floripa.

Luxury Experience