Bob Dilan prodaje svoj škotski zamak za 3,5 miliona evra

Bob Dilan je odlučio da proda svoju istorijsku vilu Aultmore House koja se nalazi na 24 hektara zemlje u Nacionalnom parku Kerngorms.

Imanje u Škotskoj koje je dugi niz godina bilo u vlasništvu muzičke legende Boba Dilana sada je na prodaju. Vila Aultmore House sa 16 spavaćih soba u Hajlendu, u blizini Neti Bridža, prodaje se za 3 miliona funti (oko 3,5 miliona evra).

Dilan je 2006. godine sa svojim bratom kupio Aultmore House za 2,26 miliona funti. „Kupili su vilu kao mesto za odmor“, rekao je agent nekretnina. „Nisu mogli da je koriste poslednjih nekoliko godina i to je razlog prodaje. Sve do vremena pre pandemije koronavirusa, Bob i njegov brat su obično odlazili tamo na nekoliko nedelja tokom godine.“

Imanje se nalazi u Nacionalnom parku Kerngorms i prostire se na masivnih 24 hektara okruženih bujnom šumom. Glavna kuća od 1.700 kvadratnih metara, koja je prvobitno izgrađena između 1911. i 1915. godine, potpuno je obnovljena 2000. godine.

Od tada, 82-godišnji roker i njegov brat nastavili su da uređuju imanje, uključujući renoviranje sistema grejanja i tople vode. U sklopu objekta nalaze se i tri potpuno renovirane vikendice.

Unutar glavne kuće, struktura i dalje zadržava detalje iz perioda kao što su mermerni kamini u većini prostorija za prijem, gipsani radovi na plafonima i lukovima, i drveni podovi u celom domu. Pored ulaza, zajedničke prostorije uključuju sobu za bilijar, dnevni boravak i svečanu trpezariju. Takođe u prizemlju se nalaze dve kuhinje, kancelarija i dnevni boravak.

Šetnjom kroz vrt impozantne vile otkrićete dva paviljona, centralnu fontanu i živopisno jezerce.

Impresivan pogled garantuje poetične večeri poput Dilanovih pesama, pa svako ko je zainteresovan da... zakuca na vrata Raja kako je rekla istoimena pesma legendarnog kompozitora, može to učiniti na odgovarajućem sajtu agencije za nekretnine Knight Frank koja je zadužena za prodaju.

Luxury Experience