Bivša kuća Džeki Kenedi u Vašingtonu sada može biti vaša za 26,5 miliona dolara

Ove nedelje tržište nekretnina postalo je bogatije za dom legendarne Džeki Kenedi.

Kuća u Džordžtaunu služila je kao dom bivše prve dame nakon ubistva njenog supruga, bivšeg predsednika SAD, Džona F. Kenedija. Kuća se prostire na 1630 kvadratnih metara i ima 13 spavaćih soba. Ulazni hol i raskošna dnevna soba na prvom spratu i dalje su ostali isti kao u vreme kada su Kenedijevi živeli tamo, kao i biblioteka obložena drvenim panelima. Trpezarija ima plafon sa zlatnim listovima, a kamini u celoj kući su takođe originalni. Drugi sprat je pretvoren u prostranu primarnu spavaću sobu sa garderobama i prostranim kupatilima. Nova kuhinja i teretana se takođe mogu naći u nekadašnjem domu Kenedijevih.

Džeki je kupila kuću u decembru 1963. godine, samo nedelju dana nakon što se iselila iz Bele kuće, prema istorijskom izveštaju. Kuća je ubrzo nakon toga postala turistička atrakcija, što ju je navelo da se preseli u Njujork sa decom 1964. Rezidenciju je tada kupila pokojna Jolanda Foks, bivša Mis Amerike.

Građevinski magnat Dejvid Hadžens počeo je da pravi kompleks 1997. godine, plativši 1,2 miliona dolara za jednu od zidanih kuća pored Kenedijeve kuće. Godine 2006. dodao je još jednu kuću kompleksu — izgrađenu oko 1880. — za 1,65 miliona dolara. Konačno je mogao da kupi bivšu Kenedijevu rezidenciju za 5,25 miliona dolara 2017. Biznismen je angažovao arhitektu Dejl Overmajer da preuredi i kombinuje domove, za šta je trebalo oko četiri godine. Svaki dom zadržao je svoj originalni arhitektonski izgled, ali sada uključuje i vezu sa susednim kućama. "Hadžens je navodno izgradio i prolaz ispod imanja kako bi omogućio pristup parkingu, što značilo da bi ovaj dom bio idealan za predsednike, zvaničnike ili događaje za prikupljanje sredstava“, rekao je arhitekta u intervjuu.

Više fotografija bivše kuće Džeki Kenedi pogledajte u galeriji fotografija.

Luxury Experience