Bivša kuća Arnolda Švarcenegera i Marije Šrajver se prodaje za 11 miliona dolara

Skriven u seoskoj ulici nedaleko od Bulevara Sunset, maloj zajednici od 16 domova koja je privukla svetski poznate političare, glumce i lidere industrije, bio je dugogodišnji dom guvernera Kalifornije i njegove tadašnje supruge, novinarke Marije Šrajver.  

Kuću prodaju sadašnji vlasnici, advokat Maksvel Kenedi, sin Roberta i Etel Kenedi.

Uzimajući u obzir da je dom pripadao najmoćnijim porodicama u Americi i njegov prestižni kalifornijski poštanski broj, imanje se smatra jednim od najboljih domova na svetu.  

Status kuće se ogleda na samom velikom ulazu koji uprkos luksuzu, podržava tradicionalnu američku estetiku. Značajne karakteristike uključuju prostrano drveno stepenište i skrivenu klupu koja služi kao kutak za čitanje - ili mesto za odmor nakon ulaska kroz ulazna vrata.

Ulaz u zlatnim nijansama vodi do elegantne trpezarije koja kombinuje tamne drvene tonove sa suptilnim žutim nijansama. Ova šema boja je dodatno zagrejana suncem koje nesmetano ulazi kroz prozore i vrata dvorišta sa pogledom na baštu.

Osim trpezarijskog prostora, dom Arnolda Švarcenegera nudi udoban dnevni boravak. Prostor je na sličan način osvetljen prirodnim dnevnim svetlom koje omekšava plavu i žutu šemu boja. Kitnjasti kamin stoji kao fokusna tačka sobe i naglašava atmosferu udobnosti u prostoriji.

Na spratu, kuća ima pet spavaćih soba i šest kupatila, uz niz dodatnih pogodnosti, uključujući saunu. Ove karakteristike se nastavljaju napolju, gde eksterijeri prikazuju niz ekskluzivnih ideja za baštu.

Ključne atrakcije uključuju bazen u stilu pećine i osvetljeni teniski teren - oba okružena drevnim hrastovima, platanima i eukaliptusom.

Povezane teme