Bil Gejts demantuje izveštaje da je kupio zamak vredan 60 miliona dolara u severnoj Italiji

Ispostavilo se da Bil Gejts nije novi vlasnik zamka od 60 miliona dolara u severnoj Italiji.

Prošle nedelje, italijanski list Il Secolo XIX objavio je da je osnivač Microsoft kompanije navodno kupio čuvenu vilu San Đorđo u italijanskoj regiji Ligurija. Prema medijima, Gejts je navodno kupio istorijsku imovinu preko svoje kompanije za nekretnine Four Seasons i planirao da pretvori zgradu u luksuzno odmaralište. Međutim, njegov tim je demantovao ove izveštaje.

„Bil Gejts nije kupio Vilu San Đorđo, zgradu sa pogledom na more u Portofinu, nazvanu „Castle“, rekao je portparol Bila Gejtsa.

Građevina nalik tvrđavi korišćena je za vojnu odbranu u rimsko doba zbog svog uzvišenog položaja, međutim, kasnije je napuštena. Nakon što je britanski diplomata preuzeo ovo mesto nekoliko decenija kasnije, ono je pretvoreno u luksuznu vilu. Takođe poznata kao „Zamak Portofino“, drevna vila ima 1300 kvadratnih metara, a ima čak i lift koji će vas dovesti direktno do plaže.

Portofino, koji se nalazi na severozapadnoj obali Italije, dugo je bio popularno sklonište za džet setere, preduzetnike i poznate ličnosti. Modni dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana imaju vile tamo, dok su Leonardo Di Kaprio, Džef Bezos i Dženifer Lopez posetili živopisno ribarsko selo, a da ne pominjemo da su se Kortni Kardašijan i Trevis Barker venčali u Vili Oliveti.

Iako portparol kaže da „informacije nisu tačne“, da se prodaja dogodila, to ne bi bio prvi put da je Gejts dodao italijansku nekretninu svom impresivnom portfoliju nekretnina.

Gejtsova privatna investiciona kompanija je 2021. godine kupila većinski udeo u lancu hotela Four Seasons od saudijskog princa Al-Valida bin Talala u ugovoru od 2,2 milijarde dolara. Four Seasons je naknadno dobio ugovor za novo odmaralište u Rimu, smešteno u palati iz 17. veka, odmah pored bazilike Svetog Petra i Španskih stepenica, koje će postati prvi gradski hotel sa šest zvezdica.

Luxury Experience