Bijonse i Džej Zi ulaze u istoriju kupovinom najskuplje vile u Kaliforniji za 200 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Barcelo (@mrbarcelo)

Bijonse i Džej Zi su upravo kupili novi dom, obarajući rekorde u oblasti nekretnina u Kaliforniji!

Muzički par izdvojio je 200 miliona dolara za kraljevsku vilu od 2.800 kvadratnih metara u Malibuu. Prema medijima, luksuzna vila poznate pevačice i hip-hop mogula je najskuplji dom ikada prodat u Kaliforniji. Treba napomenuti da je luksuzna vila prvobitno bila na prodaju po ceni od 295 miliona dolara.

Imanje od 8 hektara ističe se po neograničenom pogledu na Tihi okean i obalu, dok je direktno povezano sa najboljom plažom u ovoj oblasti.

U centru imanja je impozantna vila od oko 2.800 kvadratnih metara. Dizajnirana od strane legendarnog japanskog arhitekte Tadaoa Anda, ovo arhitektonsko remek-delo je svedočanstvo neuporedive izrade i vizionarskog dizajna. Ando je sarađivao sa WHY Architects sa sedištem u Los Anđelesu kako bi porodici milijardera obezbedio dom iz snova.

Kuću je posedovao i izgradio Vilijam Bel, jedan od najvećih kolekcionara umetničkih dela na svetu. Belu je trebalo skoro 15 godina da izgradi potpuno betonsku konstrukciju. Iako je dostupno vrlo malo slika imanja, poznato je da su bivši vlasnici vile Bil i Marija Bel, tvorci legendarne TV serije „Odvažni i lepi“ imali impresivnu kolekciju umetničkih dela, uključujući i one poznatih savremenih umetnika kao što su Džef Kuns, Endi Vorhol, Demijen Herst i Marsel Dišan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Barcelo (@mrbarcelo)

Potpuno beli kompleks ima kompoziciju u obliku slova L sa čvrstim betonskim stazama. Za izgradnju bilo je potrebno 7.645 kubnih metara betona, dok je široki centralni hodnik napravljen od uglačanog betona, delo Pacific Pervious Concrete. Staklene ploče od poda do plafona razdvajaju enterijere i eksterijere u ovoj monolitnoj strukturi. Veliko dvorište sa bazenom i direktnim pristupom plaži očigledno će biti idealno igralište za troje dece poznatog para.

Bijonse će se useliti u svoj minimalistički, ali luksuzan novi dom nakon završetka svoje svetske turneje, za koju se navodno očekuje da će zaraditi 2 milijarde dolara.  

Porodica Karter se useljava u svoju novu palatu nakon tri godine potrage, tokom koje su živeli u luksuznom imanju vrednom 88 miliona dolara u Bel Eru u Los Anđelesu.

Luxury Experience