Balinežanski raj: Elen Didženeris i Porša de Rosi prodaju svoje bajkovito imanje

Elen Didženeris i Porša de Rosi odlučile su da se oproste od svog imanja u Santa Barbari i prodaju ga po ceni od 40 miliona dolara…

Prema javno dostupnim podacima, slavni par je kupio ovo imanje prošle godine po ceni od 27 miliona dolara. Nazvano Salt Hill ono se nalazi u priobalju Montesita i pruža uživanje u neverovatnom pogledu na okean. Ono ne sadrži samo jednu, ogromnu vilu – stambena površina od 1.070 kvadrata prostire se na četiri različite strukture. Glavna vila zauzima oko 800 kvadrata, ali tu su kuća za goste, fitnes centar i kancelarija za obezbeđenje.

Imanje je dizajnirano tako da liči na balinežansko odmaralište. Svaka od građevina ima krovove prekrivene slamom, dok su glavni finiši toplo drvo i tamni kamen. Didženeris i Rosi su značajno proširile ovaj posed kada su ga kupile, dodajući još neko obližnjih parcela.

Prema navodima, imanje i glavna vila originalno su napravljeni po meri za preduzetnike Maršu i Džeja Glazera. Ovaj duo obožava da sakuplja umetnička dela, sa komadima Roja Lihtenštajna, Džaspera Džounsa i Dejvida Hoknija u svojoj kolekciji između ostalog. Salt Hill samim tim poseduje umetnički duh, sa nešto manje slavnih slika na zidovima.

Glavni stambeni prostor poseduje staklene zidove koji na fantastičan način uokviruju infiniti bazen i pružaju uživanje u pogledu na okean, dok je kompletiran skulpturalnim lusterom španskog dizajnera Nača Karbonelja.

Pogledajte više fotografija u galeriji.