Vila sa potpisom majstora arhitekture na prodaju

Na tržištu kojim pre svega vladaju minimalističke vile, sa crno-belim mermernim podovima i detaljima, rezidencija poput ove o kojoj vam pričamo danas, zaista se izdvaja…

Smeštena u samom srcu Brentvuda, ova vila koja meri oko 2.600 kvadrata poigrava se višestrukim geometrijama, zauzimajući parcel od pet hektara u sopstvenoj zatvorenoj enklavi. Uz cenu koja iznosi 77.5 miliona, ovo je ujedno jedina privatna rezidencija Los Anđelesa koju je dizajnirao cenjeni meksički arhitekta, Rikardo Legoreta.

Prema navodima, vlasnici vile su pravi ljubitelji arhitekture, koji pored nje poseduju i dva zdanja sa potpisom Frenka Lojda Rajta. Na ovoj vili, oni su radili zajedno sa arhitektom, a rezultat govori u prilog tome.

Možemo slobodno reći da je ovo zdanje pravi raj za ljubitelje kolekcionara, jer poseduje atrijum koji je nalik muzeju. U njenom centralnom delu nalazi se reflektujući bazen sa stubovima od travertina i glomaznim svetlarnikom iznad.

Pored toga, ova vila nije ograđena samo jednim stilom arhitekture, iako je njena fasada evidentno remek delo Legorete. Dnevni boravak je dobio zasvođeni plafon, koji je ukorenjen u antičkim civilizacijama. Brojne druge prostorije dobile su plafone akcentovane drvenim gredama.

Što se uređenja njenog enterijera tiče, tu je svoj potpis ostavio Bil Sofild, što je očigledno u njegovom i njenom kupatilu u glavnoj spavaćoj sobi. Jedno kupatilo dobilo je elemente tamnog oniksa i vatreno crvene boje, dok je drugo akcentovano neutralnim, bež tonovima.

Vlasnici po svemu sudeći žele da novi vlasnik ovog velelepnog zdanja bude pravi ljubitelj arhitekture, koji se neće drznuti da menja njen arhitektonski integritet zarad prolaznih i površnih trendova.