Vanvremenska lepota spokoja u Norveškoj

Jedan novi i predivni svet oživljava kada nastupe noćni sati, sa svojim razigranim svetlima i brilijantnim bojama...

Tamo gde grubi nordijski pejzaži nestaju u nemirnim morima, bez ikakve sumnje predstavljaju prava mesta za kreiranje doma koji omogućuje uživanje u naizgled, vanvremenskom postojanju. Severna Norveška nudi baš takvo jedno, izdvojeno mesto u kome je izgrađena predivna kuća Infinity House, delo dizajnera Vladimira Konovalova. Monohromatsko remek delo održava fokus na neverovatnom planinskom pejzažu i beskrajnom spokoju spoljnog sveta, staklenim zidovima osiguravajući da vlasnici kuće ni u jednom momentu ne propuste bilo koji njegov zvuk ili detalj.

Luksuzna kuća izgrađena je sa unikatnim betonskim eksterijerom, zaduženim za prekidanje velikih prozirnih zidova, beskrajnim bazenom na krovu i tamnom jedinicom kupatila radi boljeg kontrasta. Svojim vlasnicima, ovaj luksuzni dom nudi pravo utočište od gradske vreve i buke, bilo da su avanturisti u srcu ili jednostavno žele da pobegnu od svakodnevnice, putujući u nešto što deluje kao strani svet i okruženje sa druge planete, radi ugođaja koji velika većina nas nikada neće spoznati.

Boje su potpuno strane u ovom dizajnu, obeleženom crnim policama, belim pozadinama i sivim akcentima, koji zajedno dominiraju njegovom paletom. Krovni bazen sa ugrađenim grejanjem odvojen je na dva različita dela, plivajućom stranom i mestom za odmaranje. Mermerno kuhinjsko ostrvo dodatno unosi sofisticiranost i luksuzni stil u enterijer, sa velikim draperijama zaduženim za lak prelazak iz neverovatne panorame u kompletnu privatnost.