Saudijski prestolonaslednik MBS gradi najvišu zgradu na svetu u Rijadu

Sa visinom od 2 kilometra, Rise Tower vredan 5 milijardi dolara će nadmašiti Burdž Kalifu u Dubaiju.

Saudijska Arabija neće mirovati dok ne postane najbolja zahvaljujući svom vizionarskom prestolonasledniku, MBS. Dani slave ikone Burdž Kalife su odbrojani, jer bi Rijad mogao da postane dom najveće kule na svetu, Rise Tower.

Nova zgrada visoka preko 2.000 metara, nadmašiće Burdž Kalifu u Dubaiju, koja je visoka 828 metara. Procenjuje se da će projekat koštati oko 5 milijardi dolara za izgradnju i biće deo projekta North Pole kompanije Saudi Arabia Holding Co.

Projekat North Pole u Saudijskoj Arabiji zamišljen je kao „grad budućnosti“. Prostiraće se na 306 kvadratnih kilometara na severu Rijada. Rise Tower se reklamira kao elegantna struktura koja kao da dodiruje nebo. Biciklističke staze, pešačke ulice i nekoliko parcela će okruživati novi toranj. Štaviše, napajaće se solarnom energijom kao i obnovljivim izvorima.

„Projekat North Pole neprimetno spaja modernost sa lepotom prirode, pružajući jedinstveno životno iskustvo. Projekat je spreman da uvede izuzetnu transformaciju, redefinišući ekonomski i društveni pejzaž regiona. Predviđen da stvori nove mogućnosti za zapošljavanje, privuče strane investicije i podigne životni standard, ovaj vizionarski projekat ima za cilj da podigne globalni položaj Rijada kao moderne metropole.

Rise Tower je jedan od mnogih značajnih projekata koji će promeniti sudbinu i lice Rijada. Od parka "King Salman" u Rijadu i Naučno-tehnološkog centra "Princess Sara" do akva parka "Qiddiya" i 400 metara visokog nebodera Mukaab, Mohameda bin Salmana ne može ništa sprečiti da postigne svoje ciljeve.

Luxury Experience