Najskuplji dom u Kaliforniji se prodaje za 160 miliona dolara

Kalifornija je jedno od najskupljih tržišta nekretnina u Americi.

Najskuplji dom u Kaliforniji, upravo je izašao na tržište - sa cenom od 160 miliona dolara. Ako imanje Carpinteria dobije punu traženu cenu, to će biti drugi najskuplji dom ikada prodat u Kaliforniji, odmah, posle vile Džefa Bezosa koja je prodata za 165 miliona, i treća najskuplja u celoj Americi nakon luksuznog stana na Menhetnu prodatog za 238 miliona dolara.

Imanje u Kaliforniji obuhvata oblast sa dve različite vile, Ocean View i Bellevue, povezane privatnim ograđenim putem. Kuće su izgrađene tako da pruže najbolji mogući pogled na more, a obe su dizajnirane u mediteranskom stilu od najboljih materijala iz celog sveta. Vile imaju luksuzne drvene podove, plafone od terakote, kamene ulaze i mermerne detalje koji su korišćeni za dekoraciju kuće.

Obe vile imaju otvorene rasporede sa velikim prozorima, ogromne kuhinje, impozantne kamine i velike biblioteke. Vile nude deset spavaćih soba, dvadeset kupatila i 1500 kvadratnih metara enterijera.

Na otvorenom se nalaze velike bašte sa ružama, bazeni, bašte sa statuama i terase sa palmama sa pogledom na okean koje pružaju prostor za zabavu gostiju ili uživanje u privatnom spokoju koji pruža jedinstvena lokacija doma.

Pored bazena, velelepno imanje ima veliko prirodno jezero koje privlači patke, a sam prizor izgleda bajkovito jer je područje dobro poznato po svojim spektakularnim zalascima sunca.

Naselje Santa Barbare u kojem se nalazi kuća smatra se pravim draguljem jer ne samo da ima jednu od najlepših i najbezbednijih plaža u Kaliforniji, već je i prilično blizu aerodroma u Los Anđelesu.

Prelep i osamljen, mali grad je privlačan za holivudske zvezde koje žele da pobegnu od stresa užurbane metropole. Poznate ličnosti sa kućama na plaži u ovoj oblasti su Džordž Lukas, Kevin Kostner, Elen Dedženeres i Ešton Kučer.