Luksuz u srcu šume - Circle Wood kuća

Usred gustih borovih šuma u ​​Izabelinu, u Poljskoj, nalazi se kružna kuća nazvana Circle Wood koja se bez napora stapa sa okolinom.

U kući se osećate kao da neprestano šetate šumom, zahvaljujući njenim glomaznim prozorima kroz koje se pruža pogled na promenljivo okruženje. Ovu zapanjujuću kuću dizajnirao je poljski arhitektonski studio Przemek Olczik mobius architekci. Przemisłav Olczik, vlasnik studija, bio je nadahnut stablom drveta kada je dizajnirao ovu čudesnu strukturu. Za izgradnju kuće mobius architekci su koristili armirani beton koji je bio prekriven drvetom okume iz zapadne Afrike.

Izgrađen na površini od 400 kvadratnih metara, prvi sprat Circle Wood vile sadrži raskošne dnevne sobe, kao i garažu za dva automobila. Enterijer kuće podseća na umetničku galeriju. Do drugog sprata vas vodi moderno, umetničko belo stepenište. Drugi sprat kuće sadrži dnevni boravak, spavaće sobe i kupatilo, dok krov takođe ima šuplji prostor koji omogućava drveću da i dalje raste. Kuća ima privatni vrt u svom atrijumu što je čini savršenim utočištem.

Przemisłav Olczik rekao je: „Dizajniranje kroz redukciju izgledalo je kao urezivanje džepova soba i prijatnih, poluprivatnih, zastakljenih niša u drvo. Projekat je pun staklenih površina koje brišu granice. Zaplet nudi slobodu, tačnije intimnost komunikacije sa prirodom i arhitekturom. “

Ova kuća je dizajnirana za ljubitelje umetnosti i kolekcionare koji traže intiman prostor, a ne žele da se sakriju od okolne prirode.